Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni focilegendák
Balról jobbra: Sift Tivadar, Drázsnyák István, Polgár Alajos

Soproni focilegendák

| Páder Vilmos | Sport

Az SVSE három élő legendája, Drázsnyák István, Sift Tivadar, valamint Polgár Alajos közösen ünnepelt. Az egykori labdarúgók együtt 232 évesek.

Rendhagyó helyszínen, az egykori játékostárs, Pinczes Ferenc borozójában ültek össze ünnepelni az SVSE egykori játékosai. Drázsnyák István, a soproni labdarúgás emblematikus alakja a közelmúltban volt 70 éves. Ifistaként az SVSE-ben nevelkedett – Göndöcs Istvánnal, Princzes Ferenccel, Borsos Istvánnal és Babos Lászlóval –, pályafutása alatt csak soproni csapatban játszott. Fiatalon került a felnőtt együttesbe, az 1973/74-es idény emlékezetes maradt számára, ekkor az SVSE-vel megszerezték az NB III. északnyugati csoportjában a bajnoki címet.


A találkozón öröm volt hallani az SVSE élő lexikonának, a 82 éves Sift Tivadarnak a szórakoztató, régi időket felidéző mondatait. A köztiszteletben álló Tutu bácsi – Sopronban mindenki így ismeri –, az SVSE 1961-es bajnokcsapatának kiváló védője végig hűen szolgálta szeretett egyesületét. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Soproni VSE labdarúgó szakosztályának 1980-as években történt újjáalakulásában.


A harmadik kiválóságnak, Polgár Alajosnak is a közeljövőben lesz a 80. születésnapja. A játékintelligenciájáról elhíresült focista az öregfiú találkozók nótafája, karmestere. Az egykori sportolók jó hangulatban ünnepelték a társak születésnapját.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...