Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban ünnepel
Kostas Flevarakis Görögországban nagy összejöveteleken vesz részt karácsonykor – idén azonban Sopronban marad a családjával Fotó: Németh Péter

Sopronban ünnepel

| Munkatársunktól | Sport

Második éve a Sopron KC vezetőedzője Kostas Flevarakis. A csapat szakvezetője idén nem utazik haza az ünnepekre, de azért elárulta lapunknak, hogy milyen egy igazi görög karácsony.

– Ha van lehetőségünk otthon, Görögországban ünnepelni, akkor valóban nagy családi összejöveteleket tartunk – mesélte Kostas Flevarakis. – Az ünnepi asztalra tradicionális karácsonyi étel kerül: ez pedig nem más, mint a töltött pulyka, amelyet a töltelék tesz különlegessé, ugyanis speciális recept alapján készül. A töltött pulyka mellett más húsféleségeket is eszünk karácsonykor Görögországban: a sertés- vagy bárányhúsból készült ételek is bekerülnek a kínálatba. Az biztos, hogy rengetegféle fogás szerepel az ünnepi asztalon. 

A szakvezető elmondta: hazájában is mindig állítanak karácsonyfát, az ünnep napján karácsonyi zenét vagy hagyományos görög muzsikát hallgatnak. A családi ebéd után megkóstolják a hagyományos görög édességeket és a görög kávét.

– Karácsonykor Görögországban is hideg van, persze nem annyira, mint itt, Magyarországon – folytatta Kostas Flevarakis. – Fehér karácsonyban otthon nem is reménykedhetünk, hiszen a hóesés nagyon ritka arrafelé. Legnagyobb sajnálatomra az idei évben kimarad az otthoni ünneplés: a koronavírus-járvány és a csapat feszített programja miatt nincs lehetőségem arra, hogy akár csak néhány napra is hazautazzak. A két lányom és a feleségem is eljött már Sopronba, így az ünnepeket együtt, családi körben tudjuk tölteni. Közben pedig a srácokkal szinte minden nap együtt edzünk. Ezúton is szeretnék minden soproninak nagyon boldog karácsonyt, jó egészséget és szerencsés új évet kívánni!

Kapcsolódó cikkek