Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopronban az olimpiai bajnok
– Nagyon jók a tapasztalataim, szép az uszoda, van szauna, merülőmedence, pezsgőfürdő, amiket szintén ki fogunk használni – nyilatkozta lapunknak Milák Kristóf. Fotó: Filep István

Milák Kristóf: Azért vagyunk itt, hogy jobb hangulatban eddzünk, mint otthon

Sopronban az olimpiai bajnok

| Rázó László | Sport

Illusztris társaság vendégeskedik még ezen a héten városunkban. Az új Lőver uszoda adta lehetőséget kihasználva kéthetes edzőtábort tart Virth Balázs mesteredző, akivel három klasszis úszó: Milák Kristóf, Telegdy-Kapás Boglárka és Márton Richárd is Sopronba érkezett.

Virth Balázs edző szerint fontos, hogy Sopronban egy olyan kvalitású sportuszoda épült, amelyben huszonöt és ötvenméteres medence is van, így minden adott ahhoz, hogy a gyerekek profi körülmények között tanuljanak úszni. Ez azért is lényeges, mert az Úszó Nemzet Program sok fiatalt vonz.

– Itt, Sopronban gyakorlatilag egy alapozás veszi kezdetét, Milák Kristófnak ezek az idei évben az első edzései, a többiek otthon már megkezdték a munkát – mondta Virth Balázs. – Nagyon jók az első benyomásaink Sopronról, kiváló az uszoda, és közel van a szállásunk, minden körülmény tökéletes a felkészülésünk ezen szakaszához.

A 200 méteres pillangóúszás koronázatlan királya, Milák Kristóf is Sopronban kezdte az idei felkészülést. Egy nappal később érkezett, mint a többiek, hiszen múlt hétfőn még Az év sportolója díjat vette át Budapesten… A világcsúcstartó klasszis elmondta: a két ünnep közötti időszakban mozgott többet, utána pihenő jött, ezért volt Sopronban az idei első edzése.

Virth Balázs mesteredző és Milák Kristóf olimpiai bajnok

– Azért érkeztünk Sopronba, hogy ne legyen monotonitás az edzésekben – mesélte lapunknak Milák Kristóf. – Legyen egy kis újítás, feltérképezhetjük, hogy milyenek a magyarországi felkészülési lehetőségek a fővároson kívül. Nagyon jók a tapasztalataim, szép az uszoda, van szauna, merülőmedence, pezsgőfürdő, amiket szintén ki fogunk használni. A felkészülést most kezdtük, nyilvánvalóan idénre is kellenek a célok, de most még nincsenek meghatározva, nincs semmi feszültség emiatt. Azért vagyunk itt, hogy jobb hangulatban eddzünk, mint otthon, kicsit elvonultunk, és igyekszünk minél jobb érzésekkel hazamenni innen. Ez egy kellemes formája az évkezdésnek.

Márton Richárd a Modern Városok Kupája elnevezésű versenyen járt Sopronban, és annyira megtetszett neki az uszoda, hogy az ő javaslatára szervezték meg városunkban az edzőtábort.

– Egy erdő szélén helyezkedik el az uszoda, nagyon hangulatos, hogy hegyes-dombos területen van, olyan, mintha egy erdőben lennénk. Úgy gondoltam, hogy a téli hangulatot igazán megadja majd nekünk Sopron, ezért álltam elő az ötletemmel, hogy tartsuk itt az idei első edzőtábort – mesélte lapunknak az úszó. – Messze vagyunk még a csúcsformánktól, de dolgozunk rajta, hogy minél közelebb kerüljünk ahhoz.

Illusztris társaság vendégeskedik Sopronban még ezen a héten is. Az új Lőver uszoda adta lehetőséget kihasználva kéthetes edzőtábort tart Virth Balázs (j2) mesteredző, akivel három klasszis úszó: Milák Kristóf (b2), Telegdy-Kapás Boglárka (b1) és Márton Richárd (j1) is városunkba érkezett. Fotó: Filep István

Telegdy-Kapás Boglárka utoljára tinédzserként volt városunkban, akkor is szívesen járt a régi uszodába.

– Gyerekként szerettem itt lenni, szép volt az akkori uszoda is, ugyanakkor ebben a mostani létesítményben a medencetér vagy a lelátó arra is alkalmas, hogy akár az országos bajnokságot is meg lehet rendezni, de nekünk is lehetőséget ad egy ilyen edzőtáborra. Idén világbajnokság lesz júliusban, előtte pedig, áprilisban országos bajnokságot rendeznek, ez a két fő versenyünk. Most úgy érzem, egész jó formában vagyok, nyilván nem tudnék még versenyezni, hisz a felkészülés kezdetén tartunk csak. Ez alatt a két hét alatt szeretnék olyan szintre kerülni, hogy a komolyabb, már a versenyre felkészítő edzésekre is alkalmas fizikai állapotban legyek.

Virth Balázs Sopronban edző csapata:

Milák Kristóf olimpiai, világ- és Európa-bajnok, jelenleg is a kétszáz méteres pillangóúszás világcsúcstartója, az év sportolója. Telegdy-Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportoló, a csapat harmadik tagja pedig a soproni edzőtábor ötletgazdája, az Európa-bajnoki címmel rendelkező Márton Richárd.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek