Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron sportolt
A rendezvény legfontosabb célja az volt, hogy minél többen találják meg a számukra megfelelő mozgásformát Fotó: Németh Péter

Több százan vettek részt a családi sportágválasztó napon

Sopron sportolt

| Rázó László | Sport

Több száz felnőtt és gyerek, huszonkét sportegyesület, huszonhat sportág – már első alkalommal nagy sikere volt a Sportolj Sopron! rendezvénynek. A szervezők hagyományteremtő szándékkal hívták életre az egészséges életmódot népszerűsítő sporteseményt.

A Novomatic-aréna nagyterme és a városi stadion edzőpályája adott otthont a Sportolj Sopron! 2017 nevű rendezvénynek, amelyet idén első alkalommal szervezett meg a városi sportfelügyelet.

A megnyitón dr. Simon István, városunk alpolgármestere hangsúlyozta: Sopron komoly sikerekkel rendelkező nem­­zeti sportváros, ahol kiváló szakemberek és sportlétesítmények várják a mozogni vágyókat. Az aktív sport nemcsak az eredményesség miatt fontos, hanem az egészséges életmódra nevel, amely többet ér bármely elismerésénél.

Az érdeklődők megismerkedhettek a városban működő sportegyesületekkel és ki is próbálhatták a különböző sportágakat. A résztvevők gyűjtőfüzetet kaptak, amelybe az egyes sportági bemutatókon lehetett pecséteket szerezni. Aki ötöt összegyűjtött, nyereményjáté­kon vehetett részt, amelyen értékes ajándékokat, labdákat, hátizsákokat, sportfelszereléseket sorsoltak ki.

– Köszönjük a sportegyesületek aktív részvételét, sikerült egy igazán sokszínű és kiváló hangulatú sportrendezvényt le­­­­bo­­nyolítani – mondta Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő. – Bízunk abban, hogy a Sportolj Sop­­ron! 2017 sok olyan gyermek és felnőtt számára nyújtott segítséget, akik még csak ismerkednek egy-egy sportággal. Legfontosabb célunk, hogy minél többen találják meg a számukra megfelelő mozgásformát.

A sportfelügyelet egy kiadványt is készített, amelyben az összes helyi sportegyesületet bemutatják, megadva az elérhetőségeket. A sportvezető szerint így áttekinthetővé teszik a vá­­rosi sportéletet azok számára, akik érdeklődnek valamely sportág iránt.

Kapcsolódó cikkek