Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: végre meccs!
Az SKC több mint két hét kényszerű szünet után lépett pályára, ezúttal 76–82-re kikapott a Szolnok ellen Fotó: Németh Péter

A Szolnok elleni szombati mérkőzésre készül a férfi kosárcsapat

Sopron KC: végre meccs!

| Rázó László | Sport

Múlt hétvégén ismét pályára léphetett a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Kostas Flevarakis együttese több elhalasztott találkozó után a Pakssal csapott össze, és szoros küzdelemben, a végjátékban szenvedett vereséget.

Az SKC legutóbb Szegeden lépett parkettre, utána a koronavírus miatt négy bajnoki maradt el. Ha nem is teljes kerettel, de múlt hétvégén aztán ismét játszhatott mérkőzést a csapat, amelyen bemutatkozott az új irányító, a Kevin Dillard helyére érkező Antino Jackson. Mellette egy újabb, tehetséges fiatal, a mindössze 16 éves Csendes Péter is debütált a nagycsapatban.

A mérkőzés egészen a végjátékig szoros volt, a soproni oldalon az erőcsatár Jogela és a center Wideman szinte külön meccset vívott a legértékesebb hazai játékos címért. A litván játékos végül 19 ponttal és 26-os teljesítménymutatóval zárt, az amerikai középjátékos pedig 17 pontja mellé 13 lepattanót szedett össze, végül 29-es VAL-érték került a neve mellé. A hazai csapat nagyot küzdött, azonban a végjátékban a Paks volt a jobb, végül hat ponttal szereztek többet a vendégek. A végeredmény: SKC – Atomerőmű SE: 76–82.

– Egyáltalán nem tudtunk teljes kerettel készülni, a játékosok 40–50 százalékos állapotban lépnek pályára – mondta Kostas Flevarakis vezetőedző. – Ráadásul irányítót cseréltünk, az új játékost pedig be kell építeni a csapatba. Köszönöm a szurkolók biztatását, azt tudom mondani, hogy amint a teljes keret a rendelkezésünkre áll, és rendben tudunk készülni, meg fogunk indulni felfelé.

A meccsnaptár szerint a Sopron KC november 7-én, szombaton a Szolnoki Olajbányász együttesét fogadja. A hagyományosan erős kerettel rendelkező Tisza-partiak egyelőre csak két mérkőzést játszottak: a DEAC-ot legyőzték, Pakson pedig kikaptak. Utána – szintén koronavírusos esetek miatt – több mérkőzésüket is elhalasztották. Egyelőre bizonytalan, hogy a szombati mérkőzésre elutaznak-e Sopronba.

Kapcsolódó cikkek