Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron KC: túlórás vereség

| Munkatársunktól | Sport

Mintegy féléves kihagyás után múlt hétvégén ismét bajnoki mérkőzést játszott az SKC férfi kosárlabdacsapata. A kiélezett mérkőzésen végül a hosszabbításban kikaptak a soproniak.

Kostas Flevarakis együttese az Oroszlány otthonában lépett pályára, méghozzá erősen tartalékosan: a görög vezetőedző nem számíthatott Supola Zoltán, Werner Viktor, Popadic Miljan, Bagó Martin és Fazekas Csaba játékára sem.  

A meccsen az OSE kapta el jobban a fonalat, azonban a második negyedtől átvette az irányítást az SKC: Thompson a pontokat, Wideman pedig a lepattanókat szállította, nagyszünetre a vendégeknél volt az előny (27–29). Az első félidő krónikájához tartozik, hogy Sitku Márton megszerezte első élvonalbeli pontjait.

A második félidő elején dominált az SKC, Takács Norbert, Dillard és Thompson is szerzett hármast, miközben az Oroszlány adós maradt a pontokkal. A hajrára azonban elolvadt a vendégelőny, nagy izgalmak közepette egálra végeztek a csapatok (64–64), jöhetett a hosszabbítás.

Az extra idő azonban nem sok jót tartogatott az SKC-nak: 5 perc alatt 14 egységet szereztek a hazaiak, így végül az OSE örülhetett. A végeredmény: OSE Lions – SKC: 78–70.

– Elég bizonytalan volt a helyzetünk, a mérkőzés előtt azt sem tudtuk biztosan, hogy játszhatunk-e Oroszlányban, ráadásul erősen tartalékos csapattal álltunk ki a meccsre – összegzett Kostas Flevarakis vezetőedző. – Az eddigiekhez képest változtatni kellett, szinte új csapatot raktunk össze a mérkőzésre, ez olyan, mintha kevés benzinnel indulnánk el egy autós útra. 35 percig így is kontrollálni tudtuk a mérkőzést, a vége azonban nem sikerült. Gratulálok az OSE csapatának, most is kiváló volt a hangulat a meccsen, szívesen jövünk ide játszani.

A Sopron KC idei első hazai mérkőzését a Jászberény ellen játssza szerdán 20 órától.

Kapcsolódó cikkek