Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron KC: cél a kupadönt
Sabáli Balázs: Az akarat megvan a játékosokban, ezzel pedig sok mindent lehet pótolni Fotó: Németh Péter

Sopron KC: cél a kupadönt

| Munkatársunktól | Sport

Sabáli Balázs szerint a Sopron KC idei kerete alkalmas arra, hogy a bajnokság első köre után a legjobb nyolc között legyen a csapat. A vezetőedző szerint a koncentrációban kell előrelépni.

Kiválóan indította a szezont a Sopron KC, hiszen a tavalyi ezüstérmes Falco KC és a bajnok Szolnok is vereséggel távozott a Novomatic-arénából. Az együttes sokáig őrizte hazai veretlenségét – sajnos a legutóbbi játéknapon megszakadt a kiváló sorozat, hiszen a Zalaegerszeg pontgazdag meccsen tudott győzni Sopronban. Sabáli Balázs vezetőedző azt mondja: ebben a csapatban sokkal több van, mint a tavalyi együttesben, az akarat és az alázat sem hiányzik a játékosokból, jó a hozzáállásuk, működik a „kémia” a csapaton belül. 

– Jóval előrébb tartunk idén, mint tavaly ilyenkor – mondta a vezetőedző. – Voltak bravúros meccseink, és örülök, hogy sok jó teljesítmény akadt az eddigi mérkőzéseinken. Az akarat megvan a játékosokban, ezzel pedig sok mindent lehet pótolni. Szükséges még az, hogy maximálisan koncentráljunk, itt elsősorban a védekezésre gondolok. Nagyon fontos a védekezésben a csapatmunka, hogy mindenki tudja és végre is hajtsa a feladatát, a játékosok segítsék egymást az adott helyzetben. Ezt próbáljuk hétről hétre javítani az edzéseken és meccseken.

Sabáli Balázs szerint a támadásoknál hatékonyan játszik a csapat, ugyanakkor itt az a feladat, hogy mindenkinek az erősségeit domborítsák ki a mérkőzéseken. A sportolók a támadásépítésnél abban tegyenek hozzá a játékhoz, amiben a legjobbak, ne olyat vállaljanak, ami nem az erősségük!

– A keretet alkalmasnak tartom arra, hogy a legjobb nyolc között legyünk az év végén – zárta Sabáli Balázs. – Ez azért fontos, mert ez alapján juthatunk be a Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe. Éppen ezért a négy decemberi meccsünk közül minél többet meg kell nyerni, ez azonban csak maximális koncentrációval és a csapatjáték összecsiszolásával lehetséges.

Kapcsolódó cikkek