Sopron ismét tekert

| Munkatársunktól

Az európai mobilitási hét, illetve az autómentes nap keretében tartottak sportnapot az elmúlt vasárnap a Lövér kempingben, illetve kerékpáros túrát a Lövér körúton.

Igazán jó hangulatban telt az önkormányzat, a városi szabad­idősport szövetség, a Soproni Rendészeti Sportegyesület és a Soproni Atlétikai Club szervezésében megtartott családi sportnap. Délelőtt futóversenyeket, játékos vetélkedőket tartottak a résztvevő több mint ötszáz gyermeknek és felnőttnek. A fő szempont az volt, hogy felhívják a figyelmet az egészséges életmódra, illetve arra, hogy autó nélkül is lehet közlekedni. Nem mellesleg értékes nyeremények is gazdára találtak. A rendezvény jótékonysági célt is szolgált, ugyanis az autizmussal élő gyermekekért, fiatalokért és családjaikért sokat tevő Autitok Egyesülettel együttműködve közös erdei túrát tartottak. Az eseményen dr. Simon István alpolgármester megköszönte a rendezőknek a gördülékeny lebonyolítást. Kitért a sportolókra is, akik ilyen szép számmal vettek részt a programokon. Beszédében kiemelte a mobilitási hét soproni rendezvényeinek jelentőségét, ezen belül az autómentes nap fontosságát.– Örömteli, hogy a soproniak nemcsak az ilyen jellegű rendezvényeken, hanem a hétköznapokban is igazán sportbarátok, hiszen ez azt is jelenti, hogy városunkban a tudatos életmód már része a mindennapoknak – mondta el dr. Simon István. A futóverseny díjkiosztója után következett a Tekerj Sopron! kerékpáros túra rajtja; közel kétszázan pattantak nyeregbe, hogy közösen tekerjenek egyet a Lövér körúton. A kényelmes iramú túra után a támogatók jóvoltából – a rajt/cél állomásnak helyet adó Lövér kempingben – a regisztrált résztvevők között tizenkét darab kerékpárt és ajándékutalványt sorsoltak ki.

Óvodai program

Az európai autómentes hét keretében a Dózsa György utcai tagóvodában hétfőn a Soproni Rendőrkapitányság munkatársaival közösen játékos feladatokat szerveztek a gyerekeknek. A gyerekek megismerkedhetnek többek között az alapvető kerékpáros szabályokkal, valamint táblák segítségével gyakorolhatták a biztonságos közlekedést.

Teljes verzió