Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron Basket: vereség, majd győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Elszenvedte idei első vereségét a Sopron Basket: Gáspár Dávid tanítványainak a spanyol Girona Basket otthonában szakadt meg fantasztikus győzelmi szériájuk. A soproni hölgyek a bajnokságban javítottak és legyőzték a ZTE-t.

Az Euroligában a Montpellier és a Fenerbahce legyőzése után Spanyolországba is győzelmi esélyekkel utazott a Sopron Basket. A meccset Fegyvernekyék kezdték jobban, de az első negyedet követően inkább a házigazdák akarata érvényesült. A nagyszünet után dőlt el a találkozó, amikor több mint 10 ponttal lépett meg a Girona. Az előnyük ugyan csökkent, de hat pontot a meccs végéig megtartottak. A találkozón Aleksandra Crvendakic 19 pontot szerzett. A végeredmény: Girona Basket – Sopron Basket: 64–58. 

Vasárnap a Zalaegerszeg otthonában léptek pályára a soproni hölgyek, akik közül January és Brooks is kihagyta a meccset sérülés miatt. Az első negyedben nem kevesebb, mint 45 pontot láthattak a nézők: 25 pontot szerzett, de 20-at kapott a bajnokcsapat. Nagyszünetig még faragott is hátrányán a zalai együttes, utána azonban lerohanta és több hibára kényszerítette ellenfelét a soproni csapat, amelyben Crvendakic ismét kiemelkedően teljesített: 21 pontot és 5 hármast dobott. Mellette a fiatalok is komoly szerepet játszottak a győzelemben: Határ Bernadett 16, Dubei Debóra 13, Weninger Virág pedig 10 pontot szerzett, a meccs végére tetemes különbség alakult ki a két csapat között. A végeredmény: ZTE NKK – Sopron Basket: 64–87.

– Az Euroliga meccsen kőkemény védekezést mutatott be ellenfelünk, mi is szépen küzdöttünk, de sok helyzetre nem jól reagáltunk – mondta Gáspár Dávid, a soproniak vezetőedzője. – A bajnokin különös érzések kavarogtak bennem, hiszen a zalaegerszegi csarnokban nőttem fel. Jó volt látni, hogy ennyien drukkolnak a hazaiaknak és nekünk is, külön köszönetet mondok hűséges szurkolóinknak és fiatal játékosainknak a győzelemért.

A Sopron Basket szerda este 8 órától a franciaországi Lyonban lép parkettre, utána a válogatott mérkőzések miatt rövid pihenőt kap a csapat.

Kapcsolódó cikkek