Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az év legjobbja is lehet a magas színvonalú játékot bemutató kosárlabdacsapat

Sopron Basket: tökéletes hét

| Rázó László | Sport

Az Euroligában magabiztos hazai sikerrel, míg a bajnokságban bravúros idegenbeli győzelemmel folytatta szereplését a Sopron Basket. Roberto Iniguez tanítványai a francia Carolo Basket és a DVTK ellen is győzni tudtak.

Az őszi fordulóban Franciaországban a Carolo hagyta el győztesen a játékteret, a soproni játékosoknak múlt héten volt lehetőségük a visszavágásra. A mérkőzésen sok kérdést nem hagytak afelől, melyik a jobb csapat: az Iniguez tanítványok pontos dobásokkal és kemény védekezéssel kezdtek, melynek köszönhetően hamar kialakult a szurkolók által mindig várt 10 pontos különbség. Tina Jovanovics hosszabb kihagyás után visszatért, és fontos pontokkal segítette csapatát. A hazai csapat lehengerlően kosárlabdázott, ráadásul többen is kiválóan dobták a hármasokat: a meccs végére 9 hárompontost szereztek. A végeredmény: Sopron Basket – Carolo Basket, 80–52. 

A csapat lendülete kitartott a bajnokságban is: komoly rangadóra utaztak Miskolcra a soproni hölgyek, akik a bajnokságban harmadik helyen álló DVTK otthonában léptek pályára vasárnap. A várt izgalmak azonban szerencsére elmaradtak; a soproni csapat ismét fantasztikusan dobott, a szünetben már 30–44 volt az állás. Yvonne Turner ihletett formában kosárlabdázott: 15 pontja mellett volt 7 gólpassza és 5 szerzett labdája. A meccset a vendégcsapat nyerte, így a soproni együttes megőrizte bajnoki veretlenségét, és természetesen vezeti a tabellát. A végeredmény: Aluinvent DVTK – Sopron Basket, 58–72.

– Az Euroliga-mérkőzésen nyolcvan dobott pontunk önmagáért beszél, a védekezésünk pedig kezd tökéletessé válni, büszke vagyok a lányokra! – kezdte összegzését Roberto Iniguez vezetőedző. – Miskolcon az első félidei játékunkkal tudtunk nyerni, ezzel együtt vannak nehézségeink. Határ Betti sérült, Fegyverneky Zsófi játszik ugyan, de nem teljesen egészséges, Jovanovics pedig most tért vissza a csapatba. Remélem, mindezek ellenére tudjuk folytatni a magas színvonalú kosárlabdát.

A Sopron Basket szerdán 17 órától a görög Olympiacos otthonában lép pályára, szombaton 18 órától pedig a PINKK–Pécsi 424 együttese látogat Sopronba.

A 2018-as év legjobbjai lehetnek

Az idei év elején is megválasztják Magyarország legjobb sportolóit 2018-ból. A Magyar Sportújságírók Szövetségének tagjai idén már 61. alkalommal voksolhatnak a legjobbakra. A tizenegy kategória közül a csapatok versenyében megtaláljuk a Sopron Basket együttesét is. A megtisztelő jelölés nyilván az Euroliga második helyezésnek, valamint a bajnoki aranynak és a kupaezüstnek tulajdonítható. A Sopron Basketnek olyan „riválisokkal” kell megküzdenie a szavazatokért, mint a Győri Audi ETO KC kézilabdázói, a MOL Vidi FC labdarúgói, a Ferencvárosi TC vízilabdázói, vagy a női kosárlabda-válogatott. A szavazást követően, február 4-én derül ki, mely csapatok kerültek a legjobb háromba, majd az Év Sportolója 2018 Gála keretében, február 14-én hirdetik ki a nyertes sportolók és csapatok névsorát.
Tina Jovanovic (j) és Candice Dupree (b), a Sopron Basket, valamint a Carolo Basket játékosai az Euroliga-mérkőzésen Sopronban Fotó: MTI/Nyikos Péter

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...