Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopron Basket: siker Pécsett

| Munkatársunktól | Sport

Magabiztos játékkal folytatta szereplését Roberto Iniguez együttese: a Sopron Basket Pécsről tért haza győzelemmel.

A PINK–Pécsi 424 elleni mérkőzés ismét döcögősen indult – köszönhetően talán annak, hogy technikai problémák miatt késéssel kezdtek a csapatok. Mindenesetre a Pécs az első percekben jól tartotta magát, Dubei Debóra azonban pontszerzésben és asszisztokban is jeleskedett, így az első negyed végére négypontos soproni előny alakult ki. Szünetig már nagyobb volt a különbség: Zahui, Turner és Fegyverneky is pontosan célzott, így a második negyed végére megnyugtató, 13 pontos előnyben volt a vendégcsapat (34–47). Fordulás után nem sokat változott a játék képe: a pécsiek próbálkoztak, de a Sopron Basket biztosan őrizte tíz pont feletti előnyét. Határ Bernadett ponterősen centerezett, ráadásul a vendégcsapat védekezése is kiváló volt: a harmadik negyedben 14, az utolsó játékrészben pedig mindössze 6 (!) pontot kaptak Fegyvernekyék. Ennek köszönhetően végül 28 pontos előnnyel nyerték az egykori Pécs–Sopron rangadót. A végeredmény: PINKK–Pécsi 424 – Sopron Basket: 54–82. 

– A mérkőzést ugyan megnyertük, de elveszítettünk egy napot – értékelt tömören a találkozót követően Roberto Iniguez vezetőedző.

A Sopron Basket a héten kétszer is pályára lép: szerdán Zalaegerszegen játszanak a soproni hölgyek, szombaton pedig a Győr elleni rangadó következik, hazai pályán.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.