Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: két győzelem
A Sopron Basket az Euroligában is győzni tudott Fotó: fiba.com

Sopron Basket: két győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Győzelmekkel folytatta szereplését a Sopron Basket: a csapat az Euroligában az olasz Familia Schiót, a bajnokságban pedig a PINKK-Pécset győzte le.

Az Euroliga-mérkőzésen fontos volt nyerni, hogy megmaradjanak a csapat továbbjutási reményei. Aleksandra Crvendakic vezetésével óriásit küzdött a Sopron Basket, nagyon szigorúan védekeztek a soproni hölgyek, aminek köszönhetően nagyszünetig mindössze 22 pontot volt képes szerezni az olasz együttes. Határ Bernadett ez alkalommal is nagyon fontos pontokat szerzett, a csapat viszont kisebb hullámvölgybe került a harmadik negyedben. A hajrá azonban ismét a Sopron Basketé volt, így fontos győzelmet szereztek a lányok az Euroligában. A mérkőzés végeredménye: Sopron Basket – Familia Schio: 59–51. 

Szombaton a sereghajtó PINKK Pécsi 424 otthonában könnyed győzelmet aratott a soproni együttes, amelyben villogtak a fiatalok: Dubei Debóra 22, Varga Alíz és Határ Bernadett 15, Weninger Virág pedig 11 pontot szerzett. A végeredmény: PINKK Pécsi 424 – Sopron Basket: 54–96.

– Az Euroliga-meccsen nagy öröm volt, hogy ismét győzni tudtunk, keményen védekeztünk, a közönségnek pedig nagy köszönet, hiszen a legnehezebb pillanatokban átsegítettek bennünket a holtponton – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A PINKK ellen a fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, sokat fejlődött a játékuk.

A Sopron Basket szerda este 6-kor a francia BLMA csapatát fogadja az Euroligában.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...