Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: két fontos siker
A Cegléd elleni meccsen harminc pont feletti különbség volt a két csapat között. Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: két fontos siker

| Rázó László | Sport

Az Euroligában idegenben, a bajnokságban pedig hazai pályán szerzett fontos győzelmet a Sopron Basket. Roberto Iniguez együttesére ezen a héten is két mérkőzés vár, szerda este az Euroliga címvédője látogat Sopronba.

A lengyel Palkowice otthonában két ellentétes negyeddel kezdődött az Euroliga-csoportmeccs, az elsőben a lengyelek, a másodikban a Sopron Basket szerzett jóval több pontot. A fordulás után kiegyenlített küzdelem zajlott, a végjátékban aztán a soproniak koncentráltak jobban, és három ponttal nyerni tudtak. A végeredmény: CCC Palkowice – Sopron Basket, 70–73.


Hazai pályán a Cegléd volt a soproni hölgyek ellenfele vasárnap. A vendégek rutinos játékosa, Nagy-Bujdosó Nóra sérülés miatt nem lépett pályára, ennek ellenére hiába húzott el ellenfelétől a Sopron Basket, kétszer is egyenlíteni tudtak a vendégek, szünetre azonban már 11-gyel vezettek Turnerék (40–29). A fordulás után egyre nagyobb különbség alakult ki a két csapat között, a vendégek nem bírták a Sopron Basket által diktált tempót. A fiatalok jól szálltak be a küzdelembe: Salvadores és Weninger is hibátlan triplamutatóval zárta a meccset, amelyet végül 33 ponttal nyert meg a hazai csapat – járt is a vastaps a lányoknak. A végeredmény: Sopron Basket – Ceglédi EKK, 84–51.


– A lengyelországi meccset fáradtan kezdtük, de a végén szépen koncentráltak a lányok. A Cegléd ellen szünetig nagyon kemény meccset játszottunk, utána tudtunk könnyű kosarakat szerezni – mondta Roberto Iniguez vezetőedző.


A Sopron Basket szerdán este 6-tól az Euroliga címvédője, az orosz sztárcsapat Dinamo Kurszk ellen lép pályára hazai pályán, majd szombaton 18 órától az MTK otthonába látogatnak a lányok.

Kapcsolódó cikkek