Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron Basket: fontos győzelem

| Munkatársunktól | Sport

A bajnoki döntő harmadik, soproni mérkőzésén rendkívül magabiztos győzelmet szerzett a Sopron Basket. Erre azért is szükség volt, mert a második, szekszárdi összecsapáson, ha csak három ponttal is, de győzni tudott a tolnai együttes.

A hétvégi soproni találkozón már szurkolók is buzdíthatták az együttest: mintegy négyszáz, védettségi igazolvánnyal rendelkező néző volt kíváncsi a mérkőzésre. Szekszárdról is érkezhettek drukkerek, így kiváló hangulatban folytatódott a bajnoki címért vívott párosmérkőzés.

A komoly izgalmak azonban ezúttal elmaradtak: a Sopron két negyed alatt 40 pontot szerzett, míg a vendégek kevésszer találtak a gyűrűbe. A fordulás után még nagyobb lett a különbség: a harmadik etapban összesen hét szekszárdi pont került a jegyzőkönyvbe, a nézőtérről pedig zúgott a „hajrá Sopron”. A két hazai centert, Határ Bettit és Tina Krajisnikot nem tudták tartani a szekszárdiak, Czukor Dalma pedig ismét kiválóan célzott: négyből három hármasa ért célba. A találkozó utolsó perceiben már tiszta magyar ötössel állt fel a házigazda, a lelátókról pedig vastapssal köszönték meg a kiváló produkciót. A végeredmény: Sopron Basket – KSC-Szekszárd: 81–46.

– Nagyon jó volt ismét nézők előtt játszani, ez a faktor hiányzott egész évben – értékelt Gáspár Dávid vezetőedző. – Bízunk benne, hogy mostantól sokkal többet látjuk a szurkolóinkat, akik ma is hozzátettek a játékunkhoz. Jobban, energikusabban játszottunk ma ellenfelünknél, de nem ünneplünk, megyünk tovább.

A bajnoki döntő negyedik mérkőzése kedden délután, lapzártánk után ért véget.

Kapcsolódó cikkek