Sopron Basket: Final Four!

| Rázó László

Kilenc év után ismét az európai kosárlabdázás csúcsára ért a Sopron Basket női csapata. Roberto Iniguez együttese fantasztikus bravúrt bemutatva, hazai pályán is legyőzte a Fenerbahcét, így ott lehet az Euroliga idei négyes döntőjében!

Az idei évben már-már megszokhattuk, hogy kiváló eredményeivel elkápráztatja közönségét a Sopron Basket. A lányok ráadásul a hazai sikerek mellett komoly idegenbeli bravúrokat is szállítottak. Ezek közül a legnagyobb az volt, hogy a negyeddöntő második mérkőzésén, Isztambulban tudták legyőzni a kontinens elitjéhez tartozó Fenerbahce csapatát. Így a négynapos hétvége előes­té­jén Sopronban kerülhetett sor a mindent eldöntő összecsapásra. A szurkolók is érezték a lehetőséget, óriási volt az érdeklődés és teljesen megtelt az aréna, fantasztikus hangulatban kezdődhetett a mérkőzés.A labda ez alkalommal sem dadogott a soproni kezekben: Crvendakic négy pontjával indult a meccs, a soproni közönség pedig tombolt a lelátókon. A török oldalon Vaughn is jó formát mutatott, így az első negyedben még a vendégek vezettek. A hazaiaknál azonban Yvonne Turner eksztázisban kosárlabdázott az egész mérkőzésen: gyakorlatilag „Turner show-t” láthatott a közönség, a játékos távolról, betörésekből is folyamatosan eredményes volt, mindemellett fantasztikusan hozta helyzetbe a társakat. Óriási harc volt a pályán, amelyből egyre inkább a soproniak jöttek ki jól: nagyszünetben két ponttal már a hazaiak vezettek (33–31).A szünet után Page volt eredményes, a soproni hölgyek pedig továbbra is nagyon keményen védekeztek. A Fenernek nem ment a dobás, a különbség pedig tíz pont fölé hízott. De itt sem volt megállás: Turner mellett „Jeca” is pontosan célzott, a csapat pedig öt perccel a lefújás előtt 19 ponttal vezetett. Ekkor már mindenki tudta, hogy megvan az újabb óriási bravúr, az Euroliga Final Four! A végeredmény: Sopron Basket Fenerbahce, 67–46.– A meccs előtt több sokk is érte a csapatot, de ez inkább még összetartóbbá tett bennünket – mondta Roberto Iniguez vezetőedző. – Győzelmünket Alaina Coatesnek ajánljuk, aki családi gyász miatt nem lehetett velünk. A szurkolóinkra nincsenek szavak, elképesztő volt a hangulat.A Sopron Basket mellett a négyes döntő további résztvevői a török Yakin Dogu, valamint két orosz csapat, a Kurszk és a Jekatyerinburg lesznek.

Final Four – sajnos nem Sopronban

Az Euroliga idei négyes döntőjét, a Final Fourt április 20–22. között rendezik. A soproni klub természetesen szerette volna megrendezni az egyik legrangosabb európai női kosárlabda-eseményt. Azonban hiába tettek meg mindent a klubvezetők, nem sikerült, így végül a Sopron Basket elállt a rendezés lehetőségétől. A helyszínt lapzártánk után jelentették be.

Teljes verzió