Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket-bravúr
Gáspár Dávid szerint az orosz csapatok kizárásával alapvetően változtak meg az erőviszonyok az Euroligában. A Sopron Basket igyekszik az új helyzetből kihozni a legtöbbet. Fotók: MKOSZ és FIB

Gáspár Dávid: Második Euroliga négyesdöntőjére készül a tréner

Sopron Basket-bravúr

| Rázó László | Sport

Ismét Európa legjobb négy csapata közé verekedte magát a Sopron Basket. Gáspár Dávid együttese végül a Prága helyett a francia Montpellier ellen játszott. Mivel megnyerte mindkét mérkőzést, idén is ott lesz a Final4-ban.

A pályaelőnyt kihasználva az első soproni meccset magabiztosan hozták Fegyvernekyék, majd a franciaországi összecsapást is megnyerte a Sopron, így a csapat készülhet az ötödik – Gáspár Dávid vezetőedző második – Euroliga négyesdöntőjére. A sikeredzőt a további esélyekről is kérdeztük.

– Gratulálunk a fantasztikus eredményhez! Összességében mi döntött a négy közé jutásról?

– A párharc mérkőzései alapján egyáltalán nem mondható el, hogy közönségszórakoztató játékot produkált volna a két együttes. Nem volt szemet gyönyörködtető kosárlabda, volt helyette kemény küzdelem. Mi alapvetően a védekezésre koncentráltunk, és úgy gondolom, ezzel tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni. Támadásban nekünk is nagyon nehéz dolgunk volt, hiszen a Montpellier is nagy nyomás alá helyezett bennünket. Vannak olyan mérkőzések, amikor látványosabban játsszunk, ugyanakkor ebben az esetben, ilyen tét mellett egyértelműen az eredményesség volt a célunk – amelyet sikerült is elérnünk.

– Az ukrajnai háború miatt történt kizárások után már a negyeddöntős ellenfél is változott, és a négy között sem lehetnek ott az orosz sztárcsapatok. Ez mennyiben befolyásolja az erőviszonyokat?

– Először is hadd mondjam el, hogy sajnálatos, ami ezekkel az együttesekkel történt, mert rengeteget tettek azért, hogy ilyen kiemelkedő eredményeket érjenek el. Ugyanakkor azt is el kell mondani, hogy valóban nagy esélyt teremt ez a rendkívül szomorú szituáció nemcsak nekünk, hanem több olyan együttesnek is, amely hasonló szinten van, de az orosz sztárcsapatok ellen – itt elsősorban a Jekatyerinburgra gondolok – kevés eséllyel lépett volna pályára. Így nekünk is reális esélyünk lett arra, hogy megszerezzük a végső győzelmet. Próbáljuk ezt a lehetőséget meglovagolni, és kihozni a helyzetünkből a legtöbbet.

– Van rá esély, hogy Sopronban legyen a négyesdöntő?

– Esély van természetesen – ugyanakkor ez a kérdés nem az én asztalom, sok tényezőtől függ. Egy biztos: nagyon örülnék neki, ha hazai környezetben léphetnénk pályára a négyesdöntőben.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek