Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Basket: bajnoki győzelmek
Múlt héten két bajnoki mérkőzésen is nyert a Sopron Basket, a csapat csütörtökön 20 órától a Kurszk együttesét fogadja Fotó: Németh Péter

Sopron Basket: bajnoki győzelmek

| Munkatársunktól | Sport

Két bajnoki győzelemmel folytatta szereplését a Sopron Basket. Gáspár Dávid tanítványai hazai pályán a ZTE, idegenben pedig a Vasas ellen nyertek magabiztosan.

A kisebb szünet után múlt héten először a Zalaegerszeg ellen lépett pályára a soproni együttes. Kicsit döcögött a hazaiak játéka, a távoli dobások nem mentek igazán, 11 kísérletből mindössze 2 volt sikeres. Brooks 23 és Határ 16 pontja segítette a csapatot abban, hogy fokozatosan növelje előnyét, végül 14 pont lett a különbség. A végeredmény: Sopron Basket – ZTE NKK: 76–62. 

Hétvégén a Vasas otthonában játszott a soproni együttes, a fővárosi mérkőzésen aztán már látszott, hogy ismét játékba lendült a Sopron Basket: a vendégek az első félidő végére eldöntötték a találkozót, amelyen ezúttal Dubei Debóra és Határ Bernadett volt a két legeredményesebb játékos, Fegyverneky pedig a ZTE elleni 8 után ezúttal 10 gólpasszt jegyzett. A végeredmény: Vasas Akadémia – Sopron Basket: 52–86.

– A ZTE elleni meccs előtt nem tudtunk minőségi edzésmunkát végezni, ez meg is látszott a játékunkon, rossz ritmusban kosárlabdáztunk – összegzett Gáspár Dávid vezetőedző. – A Vasas ellen már egy koncentráltan és keményen kosárlabdázó csapatot láttam, több játékosnak is tudtam lehetőséget adni, örülök, hogy mindenki élt a játékpercekkel.

A Sopron Basket február 20-án este 8 órától az orosz topcsapat Kurszk együttesét fogadja, vasárnap este 6-tól pedig a PEAC Pécs látogat a Novomatic-arénába.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek