Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SMAFC: cél  a középmezőny
A SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi kosárlabdacsapata két győzelemmel kezdte a szezont, ugyanakkor az első hazai mérkőzésen, a Pénzügyőr SE ellen 70–77-re kikapott. Fotó: Németh Péter

SMAFC: cél a középmezőny

| Munkatársunktól | Sport

Tapasztalt amatőrökből és tehetséges fiatalokból áll az idei évben is a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi kosárlabdacsapata. Az együttes az NB I. B zöld csoportjában, 12 csapatos bajnokságban szerepel.

Kimondottan jól kezdte a szezont a SMAFC, hiszen két idegenbeli bravúrgyőzelmet szerzett, ugyanakkor a legutóbbi, hazai pályán lejátszott mérkőzésen már nem sikerült nyernie.

– A célunk az idei évben is az, hogy a rutinos játékosaink – itt említhetném Kovács Benedeket vagy Bakk Krisztiánt, illetve a sérüléssel bajlódó Márkus Tamást – segítsék a tehetséges fiataljainkat – mondta Horváth József, a SMAFC elnöke. – Több olyan játékos is van, aki az SKC felnőtt keretéhez tartozik: Schöll Ricsi, Csátaljay Péter, vagy Csendes Péter. Örülünk, ha ők a csapat rendelkezésére tudnak állni, ugyanakkor ez mindig csak az aktuális mérkőzés előtt dől el. Hozzá kell tennem, hogy eddig rendkívül pozitív volt az SKC hozzáállása, elengedték a nálunk meghatározó szerepet betöltő kosarasokat.


A sportvezető hozzátette: nem egyszerű a csapat felkészülése a mérkőzésekre, hiszen az SKC játékosai nem látogatják a SMAFC edzéseit, és hasonló a helyzet azokkal a fiatalokkal is, akik a Sportiskola U18-as keretéhez tartoznak. Ezzel együtt is bízik abban a szakmai vezetés, hogy a középmezőnyben végez az egyetemi csapat.

– Idén egy ambiciózus fiatal trénerrel futottunk neki a bajnokságnak, a soproni ­Farkas Dávid évek óta a Sportiskola különböző csapatainál dolgozott, most úgy gondoltuk, elérkezett az idő arra, hogy a felnőtteknél is bizonyítson – tette hozzá Horváth József. – Nagyon komoly eredmény volt tavaly, hogy a SMAFC U20-as csapatával országos döntőbe tudott jutni, reméljük, hasonlóan sikeres lesz a felnőtteknél is a vezetőedzőnk. Örülök, hogy olyan fiatalok is már a nagycsapatban szerepelhetnek, mint például a 2005-ös születésű Flasár Botond, nekik a későbbiekben nagyon sokat ér, hogy már a felnőttek mezőnyében is szereztek rutint.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...