Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: vereség Zalaegerszegen

| Munkatársunktól | Sport

Nem tudta debreceni bravúrját megismételni a Sopron KC férfi kosárlabdacsapata. Sabáli Balázs együttese nagyon gyengén dobta a triplákat, így vereséget szenvedett Zalaegerszegen.

A bennmaradás szempontjából rendkívül fontos, debreceni győzelem után újabb idegenbeli bravúrban bíztak a Sopron KC szurkolói. Zalaegerszegen azonban a kezdő sípszótól a hazaiak domináltak: Radicot nem tudták tartani a soproni játékosok, a hazai csapat pedig kedvére szerezte a kosarakat, így már az első negyedben komoly különbség alakult ki a két fél között. Parker és Tóth Gergely pontjainak köszönhetően felzárkózott az SKC, de továbbra is a ZTE irányított, a szünetben nyolc pont volt a hazaiak előnye (47–39).

A fordulás után Parker, majd Henderson villanásaival egy pontra jött fel a Sopron KC, sőt, Máté kosaraival a vezetést is átvette egy rövid időre. Radic azonban ismét jókor szerzett pontokat, így újból a ZTE került előnybe. El-Amin sajnos nagyon rossz napot fogott ki: kilenc kísérletéből egyetlen hárompontos sem volt sikeres, de vele együtt az egész csapatról elmondható, hogy nem mentek a kinti dobások, hiszen a meccs végéig csupán négy hármast dobtak a soproniak.
A zárónegyedben még három egységre feljött az SKC, de a hazai győzelem nem forgott veszélyben. A végeredmény: Zalakerámia ZTE KK – Sopron KC, 96–86.
– A gyenge kezdés alapvetően határozta meg a meccset, túl sok könnyű kosarat kaptunk. Ezután már hiába küzdöttünk nagyot, és szereztünk 86 pontot idegenben, nem tudtuk kevés ponton tartani a hazaiakat – összegzett Sabáli Balázs vezetőedző.
Az SKC szerda este 7 órától fontos meccsen fogadja a Jászberény együttesét.

Kapcsolódó cikkek