Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

SKC: végre győzelem
Az SKC fontos pontokat szerzett a Jászberény elleni meccsen Fotó: Németh Péter

SKC: végre győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Újra győzni tudott az SKC, így az együttes továbbra is versenyben van az első tízbe kerülésért az alapszakaszban.

A Jászberény elleni hazai meccs előtt az volt a kérdés, hogy tud-e ismét győzni a csapat, és érdemben hozzátesz-e a játékhoz a legújabb légiós, Fuller. Az amerikai sportoló rögtön a meccs elején hármassal indított, a felek között pedig komoly dobópárbaj alakult ki, amelyből minimálisan, de a soproni csapat jött ki jobban. A vendégek egyik legjobb játékosa, Coleman sérülés miatt kiállt, ez azonban inkább az SKC soraiban okozott problémákat. Két negyed után három egységgel vezetett a sokszor kapkodva játszó hazai együttes (41–38). 

A Jászberény centere, Pantelics ezen a találkozón sem tudta vállalni a játékot, ezt pedig maximálisan használta ki az SKC középjátékosa, Wesley Gordon: tarthatatlanul kosarazott, 25 pontja mellett kiosztott négy „sapkát”, emellett leszedett 18 lepattanót, így a meccs végére 50-re kúszott fel a teljesítményindexe. Ennek is köszönhetően a harmadik negyedben gyakorlatilag eldöntötte a meccset az SKC, a Jászberény több mint hat percig nem tudott betalálni. A meccs végén még látványos megoldásokkal is szórakoztatta a publikumot a hazai együttes, amely értékes győzelmet szerzett hazai pályán. A végeredmény: SKC – JP Autó-JKSE: 78–67.

– Győztünk, de nem lehetek maximálisan elégedett – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Az első félidőben olyan helyzetekből kaptunk pontokat, amelyekre tudatosan készültünk, szünet után aztán agresszívebb lett a védekezésünk, Gordon pedig sokat tett a győzelemért. A Jászberény a sérülések ellenére is jól játszott, mi pedig remélem, fogunk ennél sokkal jobban is kosárlabdázni.

Az SKC szombaton este Zalaegerszegen vendégszerepel, a találkozó 18 órakor kezdődik.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.

Babos javított

2019. 05. 15. | Munkatársunktól

Kilenc helyet javítva jelenleg a 128. Babos Tímea a női teniszezők világranglistáján. A soproni sportoló párosban – társával, a francia Kristina Mladenoviccsal holtversenyben – egy helyet visszacsúszva a 4. Legutóbb a franciaországi Cagnes-sur-Merben rendezett salakpályás tornán játszott Babos Tímea, ahol a négy között a 3. helyen kiemelt Stefanie Vögelétől szenvedett vereséget.