Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: ütőképes magyar mag

SKC: ütőképes magyar mag

| Munkatársunktól | Sport

A védekezés már alakul, támadásban viszont csiszolni kell a játékot – így összegezte az eddigi mérkőzések alapján a legfontosabb tennivalókat Bors Miklós, az SKC másodedzője.

– A tavalyi és idei csapat légiósait összehasonlítva látni kell, hogy olyan játékosok, mint például Borisov, Quincy Ford vagy Myers nagyon komoly európai rutinnal rendelkeztek – kezdte Bors Miklós. – Ők voltak azok a kosárlabdázók, akik az élre tudtak állni, ha a csapat hullámvölgybe került egy-egy meccsen. Az idei keret légiósainak kevesebb ilyen tapasztalata van, leginkább Andre Jones és Tavarius Shine lehet az a két játékos, aki a nehezebb periódusokban is átlendíti a csapatot. A centerünktől, Juwan Durhamtől azonban egyértelműen többet várunk, több lepattanót kell szereznie, ugyanakkor még ő is rutintalan kosárlabdázónak számít a magyar mezőnyben.

A másodedző szerint örömteli, hogy a magyar mag az idei évben ütőképesebb, komolyabb játékerőt képvisel, emiatt elég hosszú ebben a szezonban az SKC kispadja.

– Összességében azt mondom, hogy nem indultunk rosszul, a pozíciókat, szerepeket még meg kell találnunk, össze kell hangolnunk – folytatta a másodedző. – Szebb játékot várok a folytatásban és kevesebb hullámzást a játékban. A védekezésünk már kezd összeállni, ugyanakkor a támadásoknál meg kell találnunk a belső és külső játék közötti egyensúlyt, így alakíthatunk ki több dobóhelyzetet.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek