Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: új szakmai igazgató

| Munkatársunktól | Sport

Az Uniqa Sopronnál 3 szezonban 5 aranyérmet nyert Sterbenz László, aki ismét a férfi kosárlabdában vállalt szerepet.

A szakember az idei szezontól szakmai igazgatói posztot tölt be a Soproni KC-nál. Feladata, hogy a felnőtt csapat trénere, Váradi Kornél, valamint az U23-as együttes szakvezetője, Sabáli Balázs munkáját segítse, a felnőtt és az utánpótláscsapatot szakmailag összehangolja. 

– Két és fél évtizedig dolgoztam edzőként a frontvonalban, úgy gondoltam, ideje egy lépéssel hátrébb húzódnom – mondta Sterbenz László. – Két ügyes, jól képzett szakvezető dolgozik a klubnál. A hosszú évek alatt összegyűjtött tapasztalataimat felhasználva próbálom segíteni munkájukat, tanácsokkal látom el őket, emellett igyekszem összehangolni a felnőtt és a közvetlen utánpótlás csapatmunkáját.

A szakember, aki az előző években 3 bajnoki címet és két Magyar Kupa elsőséget szerzett a soproni női csapattal, korábban többek között az SKC-nál is edzősködött, s volt időszak, amikor a helyi utánpótlásnál is dolgozott. Hogy ezt milyen sikerrel, eredményességgel tette, azt jól jelzi, hogy a közelmúltban az észt fővárosban, Tallinban rendezett B-divíziós Eb-n szereplő magyar U18-as válogatottnak három általa nevelt soproni kosaras, Papp Barna, Polgárdy Ádám és Werner Viktor is tagja volt.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...