Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: szombaton bemutatkozhat az új légiós

| Munkatársunktól | Sport

A Kecskemét elleni mérkőzésen bemutatkozhat a Sopron KC új légiósa, a tapasztalt amerikai erőcsatár, Esian Henderson. A csapat még nélküle szenvedett sima vereséget Körmenden.

Múlt héten kiderült, hogy megvan az SKC új légiósa, egy 33 éves, rutinos amerikai kosarasra esett a klubvezetés választása. A 205 centiméter magas Esian Henderson Körmenden azonban még nem léphetett pályára.


A vasi városban ismét szép számú és lelkes soproni szurkolósereg buzdította az SKC-t, a csapatnak azonban nagyon nem ment a játék: a Körmend az első perctől valóságos triplazuhatagot zúdított a soproni kosárra, öt hármassal kezdtek, a meccs végéig pedig nem kevesebb, mint 17 hárompontost emeltek be. Soproni oldalról viszont a meghatározó játékosoknak nem ment a dobás, a cserepadról beszálló Dénes Gábor  és Mészáros Máté voltak a legeredményesebb játékosok. Az első félidőben eldőlt a meccs, miután nagyszünetben 54–22 volt az állás. A meccs végén a fiatalok kaptak lehetőséget, Polgárdy Ádám pedig megszerezte első pontjait a hazai élvonalban. A végeredmény: Egis-Körmend – Sopron KC, 96–57.


– A Körmend kiválóan dobott kintről, mi pedig katasztrofálisan. Ezt a meccset jobb lesz gyorsan elfelejteni. Ismét meg kell köszönnöm szurkolóink biztatását – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.


Az SKC január 27-én, szombaton 19 órától fogadja a KTE-Duna Aszfalt együttesét.

Kapcsolódó cikkek