Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: régi-új légiósok

| Munkatársunktól | Sport

A SKC együttesében nem csak a vezetőedző marad a posztján az új szezonban. Kostas Flevarakis mellett két, tavaly is Sopronban szereplő légióssal egyezett meg a klubvezetés. Így biztos, hogy nem kell teljesen új csapatot építenie a görög szakembernek.

Az első külföldi kosárlabdázó, akiről kiderült, hogy marad városunkban, a 202 centiméter magas litván erőcsatár, Tauras Jogela. Mint arról lapunk is beszámolt, a játékos a karantén idején is Sopronban tartózkodott családjával. „Jogi” kimondottan Kostas Flevarakis kérésére érkezett a klubhoz a tavalyi szezonban, amelyben az egyik legértékesebb játékosa volt a csapatnak.  

Szintén ismerős kosaras szerepel majd az új szezonban a hátvéd poszton az SKC-ban: a klub megegyezett amerikai légiósával, Bernard Thompsonnal, aki a következő szezonban is Sopronban pattogtat. Thompson átlagban 16 pontot szerzett a tavalyi idényben, emellett a teljes mezőny legjobb labdaszerzőjének bizonyult – nem csoda, hogy a csapat vezetőedzője kimondottan kérte a légiós megtartását.

Irányító poszton viszont új játékossal ismerkedhetnek meg a Sopron KC szurkolói. A 30 éves, 183 centi magas Kevin Dillard számos európai országban szerepelt: a francia, a lett, a belga, a görög, a török és az izraeli élvonalban is gyűjtött tapasztalatot, sőt, a Bajnokok Ligájában is pályára lépett. Dillard Magyarországon, a Körmend csapatában három meccs erejéig játszott 2018-ban, érdekesség, hogy első meccsén épp az SKC ellen lépett pályára. Kostas Flevarakis a görög élvonalból ismeri a játékost, akinek egyértelműen kulcsszerepet szán a következő szezonban.

Centerposzton a 25 éves, 203 centi magas, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező, atlétikus Tyler Wideman szerepel az SKC együttesében. Wideman játszott Horvátországban, az előző szezont pedig az izraeli másodosztályban töltötte, ahol átlagban több mint 16 pontot és csaknem nyolc lepattanót szerzett meccsenként.

Az SKC augusztus közepén Bors Miklós másodedző irányításával kezdte a felkészülést, augusztus 19-től már a görög vezetőedző, Kostas Flevarakis vezeti a gyakorlásokat. Az együttes légiósai is megérkeztek, így a teljes keret együtt készül a bajnoki szezonra.

Kapcsolódó cikkek