Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: Pécs és Kecskemét következik

SKC: Pécs és Kecskemét következik

| Rázó László | Sport

Két idegenbeli mérkőzéssel folytatja szereplését a bajnoki középszakaszban a Soproni KC. Szerdán Pécsett, szombaton pedig Kecskeméten lép pályára Dragan Alekszics együttese.

A Szeged elleni hazai vereség után múlt héten javítani tud­­tak Rujákék: a középszakasz egyik legerősebb csapata, a Ka­­pos­­vár volt az ellenfél, igaz, a so­­mo­­gyi csapatban többen is sérüléssel bajlódtak. Az SKC jól kezdte a meccset, Tóth Gergely és Ta­­kács pontjaival elhúztak, szünet­­re azonban feljött a Ka­­posvár. A folytatásban végig hazai vezetést mutatott az eredményjelző, a vendégcsapat próbált egalizálni, de ez nem sikerült. Izgalmas meccsen tudott győzni a Sopron. A végeredmény: Soproni KC – Kaposvár KK, 78–71.

Az SKC hazai pályán legyőzte a Kaposvárt Fotó: Németh Péter

– Nagy volt rajtunk a nyomás, de győzni tudtunk, ami mentálisan volt nehéz – mondta Dragan Alekszics vezetőedző. – Ezzel elégedettek lehetünk, mással azonban nem. Kemény meccsek várnak ránk a folytatásban.

Az SKC jelenleg az utolsó he­­lyen van a középház öt csapata között, az előrelépéshez idegenbeli bravúrokra lenne szükség. Er­­re a héten két alkalom is lesz: szerdán este 7-től a Pécs otthonában játszanak, szombaton este 6 órától pedig Kecskeméten lép parkettre Dragan Alekszics együttese.

Kapcsolódó cikkek