Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: két meccs az Alba Fehérvár ellen
Fazekas Csaba (j) egyre komolyabb szerepet kap az SKC mérkőzésein Fotó: Németh Péter

Folytatódik a bajnokság – a soproni kosárlabdacsapat kerete mostanra lett teljes

SKC: két meccs az Alba Fehérvár ellen

| Munkatársunktól | Sport

A koronavírus miatt sok mérkőzés maradt el a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában is. A sorsolás szeszélye folytán ezen a héten kétszer is az Alba Fehérvár együttesével mérkőzik meg az SKC.

Múlt hétvégén a legjobb 8 közé kerülés szempontjából kiemelten fontos meccsen látta vendégül a Pécs együttesét a Flevarakis legénység. Az Antonio Jackson hirtelen távozása után igazolt új irányító, Jonathan Elmore ezen a meccsen debütált a csapatban.

A mérkőzés nehezen indult, de Bernard Thompson vezetésével ledolgozta hátrányát az SKC. Az amerikai gyakorlatilag végig pályán volt a meccsen, 29 pontot dobott. Boriszov és Jogéla is rendkívül hasznosan kosárlabdázott, Takács Norbert pedig a legjobbkor, a meccs hajrájában szerzett hármast. Rendkívül izgalmas meccsen így végül a hazaiak örülhettek, a végeredmény: Sopron KC – PVSK VEOLIA: 83–76.

Az SKC a héten szerdán 18 órakor fogadja az Alba Fehérvár együttesét, majd szombaton 17 órától Székesfehérváron mérkőzik meg a két csapat.

– Fantasztikus játékosok szerepelnek az Alba Fehérvárnál, elég csak Vojvoda Dávid vagy Turner nevét említeni – mondta Bors Miklós, az SKC másodedzője. – Természetesen mi sem feltartott kézzel szállunk harcba, kisebb sérülések vannak, de reményeink szerint már Supola is játszhat a héten, így teljes a keretünk. A kulcsjátékosaik semlegesítése, a játékunk gyorsasága és a külső dobásaink lehetnek a döntő momentumok a mérkőzéseken, bizakodóan várjuk az összecsapásokat.

Egyre többet játszik Fazekas Csaba

Egyre több játéklehetőséget kap az SKC mérkőzésein Fazekas Csaba. A fiatal kosaras 2-es, illetve 3-as pozícióban mozog igazán otthonosan, ugyanakkor az amerikai Antonio Jackson furcsa távozása után a játék szervezéséből, irányításából is komolyan ki kellett vennie a részét.

– Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy Antonio távozni fog, kicsit mindenkit letaglózott az eltűnése – mondta Fazekas Csaba. – A meccsek azonban jöttek, Halász Ákosnak és nekem kellett többet vállalnunk. Rendkívül magas az iram, gyors a kosárlabda az első osztályban, és ezeken a mérkőzéseken látszott, hogy sokat kell még fejlődnöm. Nehéz felismerni a másodperc tört része alatt, hogy épp melyik begyakorolt csapatfigurát indítsam el, a csapattársakat hozzam helyzetbe, esetleg egyéni betörésre vállalkozzak. Nem könnyű az irányító szerepkör, ugyanakkor nagyon sokat lehet fejlődni a pályán töltött játékpercek alatt.

A 197 centi magas játékos szerint a csapat összességében jól szerepel, pedig a koronavírus és a légióscserék miatt nem egyszerű a szezonjuk. A csapatjáték szempontjából fontos, hogy már szinte teljes kerettel készülnek és játszhatják a meccseiket, hiszen ősszel volt, amikor csak nyolc–kilenc játékos állt Kostas Flevarakis vezetőedző rendelkezésére. A Falco legyőzése nagy bravúr volt, ezután több olyan vereség is becsúszott, amelyeken apróságok döntöttek. A rájátszás szempontjából most jönnek az igazán fontos mérkőzések.

– Ezúton is szeretném megköszönni a szakmai stábnak a bizalmat – tette hozzá az SKC játékosa. – Viszonylag sok időt tölthetek a pályán, vezetőedzőnk szerint pedig már nem úgy kell gondolnom magamra, mint egy tehetséges fiatalra, hanem úgy, mint a csapat fontos tagjára. Igyekszem a rám bízott feladatot minél hatékonyabban végrehajtani, egyelőre a védekezés az elsődleges, fárasztanom kell az ellenfél mezőnyjátékosait. Emellett kell, hogy maradjon energiám a támadások segítésére is, ami ezen a szinten nem egyszerű feladat, sokat kell fejlődnöm, de úgy érzem, összességében jó úton járok.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...