Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: készülnek a Nyíregyháza ellen

| Munkatársunktól | Sport

Szombaton a Nyíregyháza ellen lép parkettre a Sopron KC. A mérkőzés a megszokottól eltérő időpontban, 17.15-kor kezdődik – ennek oka, hogy televíziós közvetítés lesz, a találkozót az M4 Sport+ adja élőben.

A múlt hétvégi, Debrecen elleni mérkőzésen nem léphetett pályára Milos Borisov, ott volt viszont a csapatban az amerikai irányító, Chauncey Collins. A DEAC jól kezdte a találkozót, de a második negyedtől szépen felzárkózott a Sopron. Collins jól játszott első bajnoki mérkőzésén, Ford és Myers is szépen termelte a pontokat, de Sitku Marci és Werner Viktor is hozzátett a csapat teljesítményéhez. Mindezeknek köszönhetően egylabdás meccs lett a debreceni találkozó, amit azonban a rutinosabb hajdúságiak tudtak megnyerni. A végeredmény: DEAC-Tungsram – Sopron KC: 79–72.

– A Debrecen megérdemelte a győzelmet, hiszen minden mutatóban egy picit fölénk nőtt – mondta Dzunis Branislav, a Sopron KC vezetőedzője. – Mi tartalékos csapatunkkal harcoltunk, amennyit tudtunk, volt is esélyünk arra, hogy győzzünk, de a kulcsmomentumokban hibáztunk, ezért veszítettünk.

Az SKC szombaton ismét hazai közönség előtt szerepelhet, a vendégcsapat ezúttal az a Nyíregyháza lesz, amely eddig győzelem nélkül áll a tabellán.

– Nem tudjuk, hogy Borisov pályára tud-e lépni szombaton, de nélküle is egy kiélezett meccset tudtunk játszani Debrecenben – vélte az esélyekről Bors Miklós másodedző. – Örömteli, hogy a sérültek helyébe lépő játékosokra tudunk építeni, jól helytállnak, meghálálják a bizalmat. Hazai pályán, nézőközönségünk támogatásával mindenképp győzni kell a Nyíregyháza ellen. 

Kapcsolódó cikkek