Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: készülnek  a nagy menetelésre

SKC: készülnek a nagy menetelésre

| Munkatársunktól | Sport

A novemberi mini szünet után decemberben már sűrű program vár az SKC játékosaira. Bors Miklós másodedző elmondta: maximálisan kihasználták, amikor nem voltak mérkőzéseik.

– Sok apró sérülés jött össze a játékosoknál már novemberre, ezért néhány nap pihenővel kezdtük a köztes felkészülési időszakot – mondta Bors Miklós. – Tartottunk egy mini alapozást. Ennek célja egyértelműen az volt, hogy az állóképességet javítsuk azoknál a kosárlabdázóknál, akiknél hiányosságot tapasztaltunk. Most már ezen a téren is egységes a csapat, ami nagyon fontos. Emellett a védekezésre fektettük a hangsúlyt: egyrészt a fejekben kellett kicsit rendet tenni, másrészt a védekezés agresszivitását is erősíteni szerettük volna. Fontos, hogy a kettő–kettő elleni szituációkban komoly nyomást helyezzünk a labdás játékosra.

A másodedző hozzátette: örömmel tapasztalták, hogy a bajnoki szünet utáni első mérkőzésen már sok minden visszaköszönt a csapat játékában a begyakorolt elemekből.

– Százszázalékosan így sem voltunk elégedettek, hiszen komoly előnyünk volt már a szegedi találkozón, mégis engedtük az ellenfelünknek, hogy felzárkózzon. A meccset azonban behúztuk, ez nagyon fontos, hiszen ebben a kiegyensúlyozott bajnokságban minden idegenbeli győzelemnek kiemelt szerepe van.

A szakember szerint az Alba Fehérvár a bajnokság két legerősebb csapata közé tartozik. A székesfehérvári találkozó második negyedében több megingás is volt az SKC részéről, amelyből komoly előnyt kovácsoltak a hazaiak. Mindezek ellenére sikerült visszajönni a meccsbe, és izgalmassá tenni a végjátékot, ami egyértelműen pozitív.

Bors Miklós nehéz decemberre számít, hiszen sorra jönnek majd a bajnoki találkozók: az év utolsó hónapjában hat mérkőzést játszik a csapat, hétközi fordulók is lesznek. A szakvezetés egyértelmű célja, hogy a hazai meccseket megnyerjék.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...