Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: hullámzó volt a szezon

| Rázó László | Sport

Nem sikerült stabilizálni a csapat játékát, hullámzó volt a teljesítmény, és gyengén dobtak a játékosok kintről – Sabáli Balázs vezetőedző szerint ezek voltak a fő okai az SKC idei gyenge szereplésének.

A szakember szerint mindenképpen pozitívum, hogy a kiesési rájátszásban összekapta magát a csapat, és végül megőrizte NB I. A csoportos tagságát.
Sabáli Balázs novemberben tért vissza ismét a kispadra, miután a csapat 1:7-es mutatóval szerénykedett. A következő időszakban meghatározóak voltak a sérülések, Dénes Gábort műteni kellett, Sasa Zagorac és Tóth Gergely is megsérült, így kevés játékos maradt a magas posztokra. Tavaly év végén nem sikerült megnyerni a fontos meccseket, idén év elején aztán jöttek a győzelmek. Tartós, jó formát azonban nem mutatott a csapat, így végül a kiesés elkerüléséért kellett játszania a MAFC együttesével.


– A csapaton belüli kémia nem igazán működött az idei szezonban – értékelt Sabáli Balázs. – Szezon közben is igazoltunk új játékosokat, mégsem sikerült stabil teljesítményt nyújtani. Többször volt gond a védekezéssel, de a külső dobások pontosságával is: a csapatmutató 30 százalék alatt maradt az egész szezonban. Több játékos is gyengébben dobott, mint a karrierje korábbi állomásain. Ez meghatározta a teljesítményünket.


A vezetőedző szerint komoly pozitívum, hogy a kiesés elkerüléséért lejátszott párharcra, a play-outra összekapta magát a csapat. – Ott már nem lehetett hibázni és nem is hibáztunk, a nagyobb tét motiválta az együttest – tette hozzá az SKC vezetőedzője. – Külön köszönet a szurkolóknak, akik az utolsó meccsig kitartottak a csapat mellett!

Kapcsolódó cikkek