Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: hiányzott az igazi vezéregyéniség
Dragan Alekszics szerint a csapatszellem elengedhetetlen a célok eléréséhez. Fotó: Németh Péter

SKC: hiányzott az igazi vezéregyéniség

| Munkatársunktól | Sport

Az SKC vezetőedzője szerint a megfelelő csapatszellem és az igazi vezéregyéniségek hiánya vezetett ahhoz, hogy nem tudta teljesíteni kitűzött célját a soproni együttes. A szakember azt mondja: a játékosok képességeivel elérhető lett volna a play-off, csapatként azonban nem jól működött az idei SKC.

Az elmúlt öt évben folyamatos résztvevője volt a bajnoki nyolcas döntőnek a Soproni KC. Idén azonban nem sikerült a legjobb nyolc közé kerülni. Dragan Alekszics vezetőedző szezon közben vette át a csapatot Sabáli Balázstól. 

– Amikor idekerültem, volt egy jó periódusunk, több fontos győzelmet arattunk, volt esélyünk a play-offra – értékelt Dragan Alekszics. – Ezután több kulcsjátékosunk megsérült, Spica egy hónapra kidőlt, de Johnson és Mills sem volt egészséges. Elvesztettük az esélyt a legjobb nyolc közé kerülésre, mert a meccsek hajrájában rendre rossz döntéseket hoztak a játékosok.

A szakember szerint a játékosok képességei megfelelőek voltak, ez azonban kevés a célok eléréséhez. – Az igazi csapatszellem hiányzott, így a játékosok nem a valós tudásuknak megfelelően teljesítettek. Emellett senki nem szerepelt igazi vezéregyéniségként, aki az egylabdás meccseken, a legkiélezettebb helyzetben is betalál, pontot szerez. Több olyan meccs is volt, amelyen egyszerűen nem volt szerencsénk, kifelé pattant a labda. Még elemezzük a csapat játékát, de ezek a legfőbb okok, ami miatt nem sikerült elérni kitűzött célunkat – zárta.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...