Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SKC: formába kell lendülni

| Munkatársunktól | Sport

Bors Miklós szerint az SKC legfontosabb feladata, hogy a lehető legjobb formába lendüljön. A másodedző szerint még látni az együttesen, hogy sok találkozójuk maradt el, kevés meccs van a „kezekben”, az ilyenkor szükséges rutint pedig kizárólag éles helyzetekben lehet visszaszerezni.

– Nem egyszerű ez az időszak, nem a sorsolás határozza meg, kivel játsszuk a következő meccsünket, hanem az, hogy melyik csapatnál van elegendő bevethető játékos – mondta a másodedző. – Nagyon gyorsan változnak a meccskiírások, alig van idő egy-egy ellenfél feltérképezésére. Lényegében úgy kell dolgoznunk a napi edzésmunka során, hogy bármelyik csapat ellen felkészülve várjuk a bajnoki találkozót. Hozzá kell tennem: ezzel minden csapat így van, és így is sokkal jobb a szituáció, mint tavasszal, amikor az egész kosárlabda- és sportélet leállt. 

Bors Miklós szerint a legutóbb lejátszott mérkőzések statisztikáin is meglátszik, hogy az SKC játékosai is sok edzést és meccset hagytak ki. A karanténból és sérülésekből azonban a játékosok nagy többsége már visszatért, Halász Ákos még könnyített edzésmunkát végez, Supola Zoltán pedig egy vádli-, illetve Achilles-ín-sérülés miatt kezeléseket kap, de néhány nap múlva már ő is edzésbe állhat, így hosszú idő után ismét teljes kerettel készülhet az SKC.

– Meg kell találnunk mihamarabb az optimális játékritmust, fontos, hogy mindenki visszanyerje a legjobb dobóformáját – tette hozzá Bors Miklós. – Ezen dolgozunk edzéseken és meccseken egyaránt. Igyekszünk mindig kizárólag az adott feladatra koncentrálni, és ebben a helyzetben is a lehető legjobban felkészülni az adott ellenfelünkre.

Az SKC kedd esti Kaposvár elleni hazai mérkőzése lapzártánk után ért véget. A meccsnaptár szerint a soproni csapat december 12-én, szombaton Körmenden lép pályára.

Kapcsolódó cikkek