Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: fontos győzelem
Fotó: Németh Péter

SKC: fontos győzelem

| Munkatársunktól | Sport

Kisebb hullámvölgy után ismét győzni tudott a Sopron KC: Sabáli Balázs együttese első félidei kiváló játékának köszönhetően a Pécs ellen nyert hazai pályán.

Az óév utolsó meccsein kiderült, hogy sajnos az SKC nem lesz résztvevője a Magyar Kupa nyolcasdöntőjének. Az újév első fellépésén pedig fantasztikusan izgalmas mérkőzésen, egyetlen ponttal maradt alul a Sabáli legénység Szombathelyen. Ilyen előzmények után fogadta a Pécs együttesét a Sopron KC. A találkozón tudta vállalni a játékot Angelo Warner, aki a Falco elleni meccs hajrájában szenvedett komolynak tűnő bokasérülést. Ha már pályára lépett, kiválóan dobott is a soproniak irányítója, de Takács Norbert is elkapta a fonalat, szép hármasokat szerzett. Az első félidőben 14 pontos soproni előny alakult ki (46–32).

A fordulás után ismét Warner villogott. Két hármasával tartotta a soproni csapat a 15 pont körüli vezetést.

A Pécs csupán a negyedik etapban kezdett feljönni, az utolsó percekben Csirics szórta a triplákat, viszont Gordon és Wiggins pontos játékkal tett arról, hogy túl nagy izgalmak ne legyenek a meccs végére. A végeredmény: Sopron KC – PVSK Veolia, 83–74.

– Az első félidőben kiválóan kosárlabdáztunk, sok labdát szereztünk. Bár a meccs végén előjöttek szokásos hibáink, egyénieskedtünk egy sort, kilenc pont megmaradt az előnyünkből. Gratulálok a fiúknak és a pécsi együttesnek is! – mondta Sabáli Balázs vezetőedző.

A Sopron KC játékosaira szombaton komoly feladat vár: a csapat a Szolnok otthonában lép parkettre 18 órától.

Gilbert távozik

A Sopron KC közös megegyezéssel szerződést bontott amerikai játékosával, Lawrence Gilberttel. A 201 centiméter magas kosárlabdázó a Pécs ellen játszott utoljára soproni színekben. A klub sok sikert kíván a játékos további pályafutásához. A tervek szerint már a héten megérkezhet a Gilbert pótlására kiszemelt légiós.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...