Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: ezüst a Krasznai-kupán
Az SKC ezüstérmet szerzett a kupán, közben a csapat játékosa, Sasa Zagorac megnyerte az Európa-bajnokságot a szlovén válogatottal Fotó: Németh Péter

Az elején egyenlő volt az állás, de a 3. negyedben elhúzott a Falco

SKC: ezüst a Krasznai-kupán

| Rázó László | Sport

Második helyen végzett a hazai csapat az idei Krasznai-kupán. Az emléktornát idén 33. alkalommal szervezte meg a Győr–Moson–Sopron Megyei Kosárlabda Szövetség.

A Soproni KC pénteken az Ober­­wart Gunners ellen kezdte meg szereplését, nem is akárhogyan: az első percek után 14–0-ra vezetett a hazai csapat. Az előny azonban innentől kezdve folyamatosan fogyott, szünetben még 10 ponttal vezetettünk, a meccs végén azonban egyenlítettek az osztrákok. A haj­­rá is­­mét a soproniaké volt, így döntőbe jutott a csapat, amelyben Duvnjak és Autrey is jól kosárlabdázott. A vég­­eredmény: Soproni KC – Oberwart Gunners, 65–57.

A döntőben a Milos Bo­­ri­­szov­­val felálló Falco KC Szombathely volt csapatunk ellenfele. Ismét Duvnjak és Autrey termelte a leg­­több pontot, hozzájuk csatlakozott hármasaival Takács Norbert. Két félidőn át egyenlő volt az állás, a harmadik negyedben azonban elhúzott a Falco, előnyét pedig a meccs végéig meg is tartotta, ezzel idén Szombathelyre került a Krasznai Kupa. A végeredmény: Soproni KC – Falco KC Szombathely, 61–71.

Az SKC-ban nem játszott Sasa Zagorac, aki a szlovén válogatottal szerepelt az Európa-bajnokságon. A játékos nemzeti csapatával megnyerte a szerbek elleni döntőt, így Eb-győztesként csatlakozhat a Soproni KC keretéhez.

A hölgyeknél emlékmeccsel tisztelegnek idén Krasznai Ferenc előtt. Szeptember 23-án, szombaton 18 órától az olasz Umana Reyes Veneziával játszik a Sopron Basket.

Tornát nyert a Sopron Basket 

A soproni női kosárlabdacsapat nyerte meg a Jeka­tyerinburgban megrendezett négycsapatos tornát. A Sopron Basket az Oren­­burg elleni siker után, a dön­tőben a házgazdákat legyőzve végzett az élen. A torna legjobb játékosa Jelena Mi­­lo­va­novic lett, míg Aleksandra Crvendakic bekerült az All-Star ötösébe.

Kapcsolódó cikkek

Foci diákolimpa

Foci diákolimpa

2024. 04. 17.

Megyei elődöntőket rendeztek múlt héten városunkban a labdarúgó diákolimpián.