Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: El-Amin sem segített
Az SKC most sem tudott győzni, a csapat gyenge triplamutatóját kihasználta a Debrecen Fotó: Németh Péter

SKC: El-Amin sem segített

| Munkatársunktól | Sport

Folytatta gyenge szereplését a Sopron KC a férfi kosárlabda-bajnokságban.

Váradi Kornél együttese ez alkalommal a Debrecentől kapott ki hazai pályán. Az SKC-ban 21 ponttal mutatkozott be az új légiós, El-Amin, az első hazai győzelem azonban így is várat magára.


Adminisztrációs problémák miatt Pakson még nem léphetett pályára Muhammad El-Amin, így a hátvéd a DEAC elleni, hazai meccsen debütált. Az amerikai játékos szépen termelte a pontokat, hiszen 21 egységgel zárta a találkozót, ugyanakkor gyenge triplamutatója hozzájárult az újabb vereséghez, hiszen tizenegy kísérletéből mindössze kettő ért célba. A csapat is hadilábon állt a távoli dobásokkal, az SKC 33 kinti próbálkozásból csak hat triplát szerzett.


A meccsen az első félidő a hazaiaké volt, szünetre 8 pontos előnyt szerzett az SKC (44–36). A harmadik negyed ismét kritikus volt, ebben az etapban 30 pontot dobott a DEAC, ezzel megfordította az állást. Az utolsó negyed elején még visszavette ugyan a vezetést a Sopron KC, azonban a hajrá ismét a vendégeké lett, Velkey és Farkas hármasai eldöntötték a találkozót. A végeredmény: Sopron KC – DEAC, 80–86.


– Ismét előjöttek a szokásos hibáink, a fontos szituációkban a megbeszéltek helyett egyénieskedtünk, ennek pedig nem lehetett más a vége, mint a vereség – értékelt Váradi Kornél vezetőedző.


A Sopron KC számára most kisebb pihenő következik, a csapat a bajnoki szünetet követően a Fehérvár KC otthonában lép pályára december 9-én 18 órától.

Kapcsolódó cikkek