Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC: bravúros teljesítmény
Kostas Flevarakis vezetésével megtáltosodott a Sopron KC. Fotó: Németh Péter

Kostas Flevarakis: Számunkra minden győzelem fontos és nagy siker

SKC: bravúros teljesítmény

| Munkatársunktól | Sport

Kostas Flevarakis visszatérése után elképesztő sorozatot produkált az SKC kosárlabdacsapata. Nyolc meccsből nyolcat megnyert, így most a bajnoki tabella negyedik helyén áll.

– Fantasztikus eredménysort produkál a csapat, mióta ismét ön a vezetőedző. Mi a siker titka?

– Alapvetően nincs titok. A srácok kiválóan dolgoznak, és elég gyorsan alkalmazkodtak ahhoz a filozófiánkhoz, amelyet képviselünk. Ebben a folyamatban sokat segítettek azok a kosárlabdázók, akikkel már korábban is dolgoztam együtt.

– Ha választani kellene, a sok győzelem közül melyik áll legközelebb a szívéhez?

– Minden győzelem fontos és nagy siker számunkra. Nehéz választani, de ha mégis ezt kell tennem, azt a találkozót nevezném meg, amely az első volt a visszatérésem után: a Szolnokon elleni idegenbeli meccs, amely kellő önbizalmat adott kosarasainknak a folytatáshoz. Vezetőedzőként végig azon dolgoztam, hogy elhitessem velük a valódi értéküket, emellett folyamatosan hangsúlyoztam a csapatmunka fontosságát.

– A kiváló széria alapján mit vár az idei szezontól, meddig juthat a 2021/22-es bajnokságban az SKC?

– Hogy meddig juthatunk el ebben a szezonban, azt egyelőre senki sem tudja megmondani. Először is nagyon fontos, hogy egészségesek legyünk, és továbbra is keményen dolgozzunk a gyengeségeinken. Tudni kell, hogy bőven vannak nagyobb költségvetésű és kiemelkedően tehetséges játékosokat foglalkoztató ellenfelek. Természetesen lesznek vereségek, és lehetnek rosszabb napjaink is, ez természetes a sport világában. Nekünk azonban tovább kell dolgoznunk, küzdenünk azért, hogy jó érzéssel hagyhassuk el a pályát, szurkolóinknak pedig élményeket adjunk. Ha ez alapján dolgozunk a mindennapokban, optimisták lehetünk, és ambiciózus célokat határozhatunk meg. A szezon végén pedig készíthetünk egy elszámolást arról, hogy honnan indultunk és hová érkeztünk.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...