Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SKC bravúr
Az SKC a sérülések ellenére is győzött, a csapat szerda este Zalaegerszegen zárja a középszakaszt Fotó: Németh Péter

SKC bravúr

| Munkatársunktól | Sport

Bravúros győzelemmel folytatta szereplését a Sopron KC múlt héten. Sabáli Balázs tanítványai úgy győzték le a Kecskemétet, hogy a sérült légiósok helyett a magyar játékosok és a fiatalok kaptak főszerepet.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy nem mindennapi sérüléshullám sújtja a Sopron KC együttesét. Több mérkőzésen csak a találkozót megelőzően dőlt el, melyik kosaras tudja vállalni a játékot. A Kecskemét ellen Angelo Warner kezdett ugyan, de hamar kiderült, hogy nem tudja folytatni a játékot, így helyette Molnár Marcell ugrott be. A fiatal játékos, valamint Supola Zoltán is kiválóan játszott, vezetésükkel elhúzott a hazai csapat, a szintén sérüléssel bajlódó Gordon is megkezdte a pontgyártást, így nagyszünetre tisztes hazai előny alakult ki (51–34). 

Szünet után hamar elolvadt a hazaiak előnye, Lemar és Wig­gings fontos kosaraival sikerült megőrizni belőle néhány pontot a hajrára. Akkor pedig a szezon végén búcsúzó közönségkedvenc, Dénes Gábor lépett elő főszereplővé: másfél perccel a vége előtt dobott triplát, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a nyolc közé jutás szempontjából fontos meccset. A végeredmény: Sopron KC – KTE Duna Aszfalt: 83–79.

– Gordont hamar elvesztettük, bár sérülten is 17 pontot szerzett. A helyére lépő ­Molnár Marcell kiválóan pótolta – mondta Sabáli Balázs vezetőedző. – Gyengén kezdtünk, de aztán összeállt a játékunk. Dénes Gabi hármasánál pedig éreztem, hogy ezt a meccset nem veszíthetjük el. Küzdünk tovább a rájátszásba kerülésért.

Az SKC a héten zárja a bajnoki középszakaszt, a csapat szerdán este 6 órától Zalaegerszegen lép parkettre.

Kapcsolódó cikkek