Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres Tekerj Sopron!
Az idei Tekerj Sopron! rendezvénye is népszerű volt: több mint kétszázan vettek részt a sporteseményen. Fotó: Németh Péter

A bicajozás előtt kerékpár-simogatót és -versenyt is tartottak

Sikeres Tekerj Sopron!

| Munkatársunktól | Sport

Az idei évben is népszerű volt a Tekerj Sopron! sportrendezvény. A demonstratív céllal megszervezett kerékpártúra az idei évben a jereváni BMX-pályától indult, az útvonalat úgy alakították ki, hogy kellemes, látványos, mindenki számára teljesíthető legyen.

Az időjárás nem támogatta a szervezőket, hiszen vasárnap délután esőbe hajló időben kezdték a kerekezést a résztvevők, ezzel együtt is több mint kétszázan indultak el a Jerevántól és tekertek a belvárosba.

A sporteseményen városunk alpolgármestere, Csiszár Szabolcs hangsúlyozta: a kerékpártúrát idén is az európai mobilitási hét rendezvényének keretében indították el, amelynek a fenntartható közlekedés, a biztonság és az egészség a jelmondata. A városvezető hangsúlyozta: a mobilitási hét eseményeivel Magyarországon és számos más országban tisztelegnek a koronavírus áldozatai előtt, felhívják a figyelmet a pandémia által okozott problémákra. Elmondása szerint Sopron büszke lehet arra, hogy a koronavírus-járvány legsúlyosabb időszakában is biztonságosan fenntartották a közösségi közlekedést.

A Tekerj Sopron! kerékpártúrát megelőzően kerékpár-simogató hegyikerékpár-versenyre hívta a gyerekeket a Delta MTB Sopron Sportegyesület.

– A 3 éves futóbiciklisektől kezdve a 14 éves korosztályig minden korcsoportból jöhettek amatőr, tehát nem igazolt versenyzők – mondta Böhm Lajos, a Delta MTB Sopron Sportegyesület elnöke. – A célunk az volt, hogy mindenki kipróbálhassa a jereváni BMX-pályán, hogy milyen valódi versenykörülmények között tekerni a mountain ­bike biciklikkel. Mindegy ötven gyerek vett részt a futamokon, örülünk annak, hogy ilyen sokan eljöttek.

Kapcsolódó cikkek