Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres tavaszi focirajt
Az SC Sopron 2–0 arányban győzött hétvégén az Öttevény ellen Fotó: Németh Péter

Mind a két soproni együttes nyert hazai pályán a hétvégén

Sikeres tavaszi focirajt

| Páder Vilmos | Sport

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban is elkezdődött 2019–2020-as év tavaszi szezonja. Városunk mindkét klubja komoly célokat tűzött ki.

A listavezető SC Sopronnál „most vagy soha” hangulat uralkodik, ugyanis a Káposztás utcai legények bajnokok szeretnének lenni. A SFAC együttesénél a lét a tét, vagyis a bent maradás a cél. A játékosok ennek szellemében indultak harcba a hétvégi rajtnál. A szurkolók nagy örömére mindkét együttes hazai pályán győzelemmel rajtolt. A nagyobb szenzációt a SFAC együttese okozta, mivel másfél év keserű pirula után ismét érezhették a fiúk a győzelem ízét. Az elmúlt 16 fordulóban mindössze 5 gólt rugó együttes most egy mérkőzésen szerzett 3 találatot, ráadásul a Gyirmót II. ellen. Katona Sándor tanítványai győzelmükkel megkezdték a felzárkózást a tabellán.

A listavezető SC Sopron hozta a kötelezőt, 2–0 arányban győzött az Öttevény együttese ellen. Horváth Csaba vezetőedző fiai nagyon akartak, küzdöttek, de játékukba néha hiba csúszott. Az első gól után megszűnt a görcsös akarás, s végül a szurkolók nagy örömére magabiztos győzelem született.

A két klub szakembereinek a következő a véleménye a mérkőzésekről:

Horváth Csaba, az SC Sopron vezetőedzője: – Nagyon jó felkészülés után kezdtük a szezont, és ez magával hozta az indulási nehézségeket. A lényeg, hogy győztünk, s a folytatásban is ugyanezt várom a játékosaimtól. A következő fordulóban rangadót játszunk Kapuváron, nyílt játékot, soproni győzelmet várok, s egy sportszerű találkozót. Nem szeretnék megbántani senkit, de a stadion gyepszőnyege erősen kifogásolható. A rossz talajú pályáról a gondnokok nem tehetnek, mindent elkövettek azért, hogy azt jó állapotban használhassuk, de sajnos áldozatos munkájuk nem hozott eredményt.

Katona Sándor, a SFAC vezetőedzője: – Megleptük nagynevű ellenfelünket, nagyon agresszívan és tudatosan játszottunk, igazi csapat voltunk. Nagy öröm az első győzelmünk megszerzése, hiszen másfél éve nem nyertünk bajnoki találkozót. Hurráhangulat természetesen nincs, de annak örülök, hogy egy jó baráti közösség alakult ki. Az új igazolások sokat jelentettek, a felkészülés alatt az edzési látogatottság az elmúlt éveknél sokkal jobb volt. Bizakodom, hogy jobb csapat leszünk, mint a múltban, de hogy ez mire lesz elég, azt előre nem tudom. A 2. fordulóban szintén hazai pályán a Vitnyéd együttesét fogadjuk, és nem feltett kézzel megyünk a „harcba”. Bizonyos fokig szerencsések vagyunk, mivel kieső zónában tartózkodó riválisaink mind Sopronba jönnek, a nagyokhoz viszont megyünk. Sérültünk nincs, kispadunk is hosszabb lett, sajnos munkahelyi gondok adódnak, mivel több játékosom délutáni műszakban dolgozik.

Ábrahám Tibor, a SFAC elnöke: – Gratulálok a fiúknak, ez csak a kezdet, remélem, még sok örömben lesz részünk. Valószínű lesznek megtorpanások, de ezeket is pozitívan kell feldolgoznunk. Sok örömet szeretnénk szerezni szurkolóinknak.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...