Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres sportiskolások
Mostantól elvárás lesz a sportiskola csapataitól, hogy a bajnokságok végén nyolcasdöntőbe kerüljenek – mondta lapunknak Horváth József szakmai igazgató.

Sikeres sportiskolások

| Rázó László | Sport

Több szempontból is rekord évet zárt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia. Horváth József szakmai igazgató szerint magasra tették a mércét az idei szereplésükkel.

Eredményes évet zárt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia (SSIKA) – az U14, U16, U18, valamint a nagyrészt sportiskolás játékosokkal felálló SKC U20-as csapat is nyolcasdöntőbe jutott, emellett a Sopron KC felnőtt együttesében négy soproni fiatal mutatkozhatott be az elmúlt szezonban. Horváth József szakmai igazgató szerint már az is nagy bravúr volt, hogy ilyen sok csapattal bejutottak a nyolcasfinálékba, de arra a szakmai vezetés sem számított, hogy négy közé is kerülnek, sőt, érmeket is szereznek.

– Az idei szerepléssel az ország egyik legeredményesebb fiú kosárlabda utánpótlás-egyesülete lettünk – tudatta Horváth József. – Nagyon sok gratulációt kaptunk – méghozzá az ellenfelektől, a konkurens csapatok szakmai stábjától. Nem is kell hangsúlyoznom, hogy ez mekkora elismerés. Az U14-eseink bronzérmet szereztek, az U16-osok is négy között voltak, sajnos az U18-asoknál egy hajszál választotta el ettől a bravúrtól a csapatot. Ezzel együtt különbséget nem szeretnék tenni, a nyolcasdöntő elérése kiemelkedő teljesítmény.

A szakember szerint magasra tették a mércét az idei szereplésükkel, ugyanakkor ezt hosszabb távon is megtartanák: innentől egyfajta elvárás lesz a sportiskola csapataitól, hogy a bajnokságok végén nyolcasdöntőbe kerüljenek. Az SSIKA büszke az SKC U20-as csapatának bronzérmére is, hiszen néhány kivételtől eltekintve sportiskolás kosarasok alkották a keret nagy részét.

– Az is rekord az idei évben, hogy négy sportiskolás játékos, Csendes Péter, Csátaljay Barna, Werner Viktor és Schöll Richárd is bemutatkozhattak az SKC felnőtt csapatában – tette hozzá Horváth József. – Ez komoly motiváció mind a játékosok, mind pedig az egyesület számára. 

Kapcsolódó cikkek