Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres karate Eb Sopronban
A Shotokan karate Eb-n formagyakorlatok, illetve kötött és szabad küzdelem kategóriában szerezhettek érmeket a versenyzők. Fotó: Németh Péter

A magyar csapat bronzérmes lett az éremtáblázaton

Sikeres karate Eb Sopronban

| Rázó László | Sport

Komoly soproni sikerekkel zárult a városunkban lebonyolított Shotokan karate Eb. A Bushido SRSE sportolói összességében a harmadik helyet szerezték meg az éremtáblázaton.

A Shotokan karate Európa-bajnokságot közösen rendezte a Sop­­­­roni Rendészeti Sportegyesület és a Japán Sho­to­kan Ka­ra­te Egyesület. 12 országból 375 versenyző állt tatamira és mutatta be tudását. Formagyakorlatok, kötött és szabad küzde­lem kategóriában versenyeztek a karatékák.  

A soproni indulók kiemelke­dően eredményesek voltak: há­­rom arany-, hat ezüst- és szintén hat bronzérmet szereztek, így összességében a magyar csapat bronzérmes lett az éremtáblázaton.

– Külön kiemelem, hogy a női versenyzők között a szabad küzdelem kategóriában el­ső helyen végeztek a soproni hölgyek – mondta Pirger Attila (3 dan), a Shotokan karate Eb főszervezője, a SRSE Bushido Karate szakosztályának vezetője. – Kiválóan sikerült az Eb, óriási dolognak tartom, hogy a város adhatott otthont a nemzetközi sporteseménynek. Hatalmas munka volt a szervezés és a lebonyolítás, szeretnék külön köszönetet mondani az SRSE szülői munkaközösségének a sok-sok önzetlen segítségért!

Eb Csehországban 

A Shotokan Tigrisek SE karatésai Csehországban jártak a nemrégiben megrendezett SKIEF Európa-bajnokságon. A versenyen 24 ország 700 karatésa indult közel ezer nevezéssel minden korosztályból. A magyar válogatott – tagjai között a soproni egyesület sportolóival – eddigi legjobb Eb-szereplésével a harmadik legsikeresebb csapat lett több mint 10 érem – köztük hat arany – begyűjtésével. Gáncs Adrienn junior katában, Zsebők Cintia junior kumitében és Tóth Luca katában 9. helyig jutott. A junior magyar csapat – Eőry Viktória, Gáncs Adrienn, Zsebők Cintia részvételével – katában a 3. helyett szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek

Bajnoki elődöntőben

Bajnoki elődöntőben

2024. 04. 03. | Munkatársunktól

Folytatja remek szereplését a Sopron Basket női kosárlabdacsapata: Gáspár Dávid tanítványai a Magyar Kupa megszerzése után bejutottak a bajnoki negyed...