Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sikeres Fertő bajnokság
Három nap alatt összesen öt futamot rendeztek az idei Fertő bajnokságon Fotó: Fertő Tavi Vitorlás Szövetség

A vitorlásversenyen 3 hajóosztályban rendeztek futamokat

Sikeres Fertő bajnokság

| Rázó László | Sport

Augusztus második hétvégéjén rendezték a Fertő tavon a tóhoz köthető vitorlásklubok seregszemléjét, a Fertő bajnokságot.

Az 1960 óta minden évben megrendezett regatta megnyitóján elsőként Domonkos Szilárd elnök köszöntötte a Fertő Tavi Vitorlás Szövetség örökös tagjait, majd dr. Schneider István társelnök emlékezett meg a nemrég elhunyt, egykori kiváló fertői vitorlázóról, Illiás Sándorról.

Az idei évben három hajóosztályban rendeztek futamokat a Fertő bajnokságon: az optimist és laser 4.7 hajókban a fertői utánpótláskorú versenyzők, míg a finn-dingi hajókban a hazai felnőtt élmezőny állt rajthoz.

A Fertő Tavi Vitorlás Szövetség elnöke szerint külön öröm számukra, hogy az optimist csapatuk tagjai ismét nagy létszámban indultak, ráadásul sokaknak a Fertő bajnokság futamai jelentették életük első versenyét. A bajnokság három napja alatt összesen öt futamot sikerült rendezni. A finn-dingi hajóosztályban Antal Gábor végzett az élen, őt Sipos Péter és Székely Antal követte a dobogón. A laser 4.7 hajóknál Papp Péter lett a bajnok, megelőzve Abdai Rékát és Maráczy Barnát. Az optimist hajóosztályban Jandl Rómeó diadalmaskodott, a második helyet Pécsi Koppány, a bronzérmet pedig Völler Hanna szerezte meg.

Kapcsolódó cikkek