Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sikeres atléták

| Páder Vilmos | Sport

A soproni atlétika története az 1900-as évek elejére nyúlik vissza, ugyanis a Soproni Futball Club 1909-ben vette fel sorai­ba az atlétikát, innentől létezik a SFAC.

Az évek múltával megszűnt a Soproni Textiles és a Soproni Sportiskola, majd 2000-ben megalakult a Soproni Atlétikai Club. Nehéz körülmények közt, de sikeresen működik az egyesület. – Az Anger réti pálya tragikus állapotú – mondta Marton Tamás elnök. – A téli felkészülés a legnehezebb, marad a tornatermek használata, illetve az erdei futás. A klubban 130 atléta sportol, rendszeresen indulunk korosztályos bajnokságokon. Rónai Milda U14-es korosztályban ötösugrásban országos második, Kalmár Bence U16 100 méteres gátfutásban ob második és korosztályos válogatott. Máig a klub legeredményesebb atlétája Németh Roland, aki a 2002-es müncheni Európa-bajnokságon 100 méteres síkfutásban harmadik helyezett lett, edzője Németh Gyula volt. 

– Vörzsönits Kingáé az előkészítő és gyerekcsoport, Lengyel Gabriella foglalkozik a gyermekcsoporttal U13-ig, Némethné Csordás Rita a közép- és hosszútávfutókkal, Marton Tamás a sprint-, gátfutókkal, távolugrókkal és Nagy Viktória tanítványai szintén nálunk versenyeznek – folytatta az elnök. – Országos bajnokságokon 18 sportolónk, egyéb megmérettetéseken 64 atlétánk szerepelt eredményesen.

Kapcsolódó cikkek

Csillagos ötös kosárszezon

Csillagos ötös kosárszezon

2018. 12. 19. | Rázó László

Euroliga második hely, magyar bajnoki cím, kijutás a válogatottal a jövő évi Európa-bajnokságra – Fegyverneky Zsófia pályafutása legjobb évét zárta 2018-ban. A rutinos hátvéd családanyaként is folyamatosan helytáll, férjével, Dénes Gáborral és hároméves kisfiával készül a karácsonyra.