Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Siker idegenben

| Molnár Zoltán | Sport

Zsinórban öt veretlenül megvívott bajnoki mérkőzést követően az elmúlt hétvégén az Érdi VSE otthonába látogatott az SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata. A soproniak 4–1 arányban győzték le ellenfelüket.

Jó iramban kezdődött az összecsapás, ennek köszönhetően rögtön a mérkőzés elején Kalmár Dominik került helyzetbe, lövése azonban a kapufán csattant. Tovább birtokolta a Sopron a labdát, egy szépen felépített támadásból a 8. percben mégis az Érdi VSE szerzett vezetést. A félidő közepén szabadrúgást végzett el a Sopron, amit Jakab Dávid ívelt a 16-oson belülre, Kustor Noel pedig a védők közül kibújva 12 méterről könnyedén lőtt az ellenfél kapujába.

A második félidő elején az érdiek öngólt rúgtak. A mérkőzés hajrájában két ellentámadás végén Kustor szerzett még két találatot, ezzel pedig beállította a végeredményt.

– Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, sűrű hét áll mögöttünk, sok sérülttel, úgyhogy ez egy nagyon fontos siker volt számunkra – értékelt Kustor Noel, aki 19 szerzett góljával már a második helyen áll a góllövőlistán. – Örülök, hogy góljaimmal segíteni tudtam a csapatomat. Minden csatárnak komoly elismerés bajnokságában gólkirálynak lenni, de az első számomra a csapat sikere. Most jó formában érzem magam, kiderül, mire lesz ez elég a szezon végére.

Ezen a héten újra két mérkőzés vár Weitner Ádám együttesére. Április 28-án, szerdán 17 órakor a 9. helyezett Komárom VSE csapatát fogadják hazai pályán, majd május 2-án, vasárnap 11 órakor a tabella 17. helyén álló ZTE FC II. csapatánál szerepelnek idegenben. Az SC Sopron továbbra is a 6. helyen áll a tabellán.

További soproni eredmények:

Női NB II. nyugati csoport 23. forduló: SC Sopron – Balatonfüredi FC: 6–3

Megyei I. bajnokság: Gönyű SE – SFAC 1900: 2–0

Megyei II. bajnokság: Rábaszentandrás SE – SVSE-GYSEV: 0–0

Kapcsolódó cikkek