Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Shotokan Tigrisek Kupa
A karateversenyen mindenki legalább két ellenféllel küzdött. Fotó: Németh Péter

A Vasvillában rendezték meg a hétvégi karateversenyt

Shotokan Tigrisek Kupa

| Munkatársunktól | Sport

Két országból mintegy ötven fiatal karatéka lépett tatamira városunkban múlt hétvégén. A Tigrisek Kupa elnevezésű karateversenyre elsősorban a fiatalabb korosztályt várták.

– A kezdőknek ügyességi feladatokat szerveztünk, azt figyeltük, ki tudja szebben kivitelezni az egyes mozdulatsorokat – kezdte Gáncs Krisztián, a Shotokan Tigrisek Sopron SE elnöke. – Voltak olyan játékos gyakorlatok is, amelyek megtanítják helyesen ütni a gyerekeket. A nagyobbaknak kata formagyakorlatokat kellett elvégezniük, és kumite küzdelemben is részt kellett venniük. Úgy szerveztük a versenyt, hogy minden fiatal legalább két meccsen bizonyíthassa képességeit. Ez komoly tapasztalat, hiszen hiába győz le mindenkit egy gyermek a saját egyesületén belül, elképzelhető, hogy itt olyan ellenféllel kerül szembe, aki sokkal komolyabb feladatot jelent neki.

A Vasvillában megrendezett kupán két soproni egyesület vett részt: a házigazda Shotokan Tigrisek SE mellett a Bushido-Viadukt SE fiataljai is tatamira léptek. A soproniak mellett jöttek karatésok Ausztriából, Budapestről és több vidéki városból is. Összesen mintegy ötven fiatal vett részt a soproni megmérettetésen. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Rendezésből jeles!

Rendezésből jeles!

2024. 02. 21. | Rázó László

A FIBA-tól és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségétől (MKOSZ) is kiváló visszajelzések érkeztek a soproni női olimpiai selejtező után. Pedig nem...