Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Shotokan karatesikerek

Shotokan karatesikerek

| Munkatársunktól | Sport

A soproni Shotokan Tigrisek SE sportolói is részt vettek Újpesten a Shotokan Karate International hazai szervezetének ippon shobu országos bajnokságán.

A soproni csapat szép eredménnyel tért haza a 200 fős mezőnyből: 2 arany-, 2 ezüst- és 9 bronzérmet sikerült megszerezniük. A májusi csehországi SKIEF Európa-bajnokságra készülő versenyzők egyéniben és csapatban is dobogóra álltak azokban a számokban, amelyekben kint is indulni fognak.

– Ez egy jó felmérés volt nekik arra nézvést, hogy hol tartanak a felkészülésben, hiszen itt a feladatuk az volt, hogy azokkal a formagyakorlatokkal induljanak, amelyekre kint is szükségük lesz – közölte Gáncs Krisztián, az egyesület elnöke.

A többi versenyző is szépen teljesített: Tóth Balázs minden fordulóban szép kata formagyakorlatot bemutatva állhatott a dobogó legfelső fokára. Bendekovics Dorka és Boksán Boglárka életük első országos bajnokságán állhatott a dobogóra.

Gáncs Krisztián a bíráskodás mellett kata (formagyakorlat) versenyszámban indult, ahol a későbbi győztestől kikapva nem jutott a négyes döntőbe, így az 5. helyen végzett. A versenyzőket Szalai László senpai (edzésvezető) segítette a versenyen.

 

Eredmények:

1. hely

Eőry Viktória – kata

Tóth Balázs – kata

2. hely

Gáncs Adrienn – kata

Tóth Anna – kata

3. hely

Gergácz Péter – kata és kumite

Gáncs Dávid – kata és kumite

Tóth Luca – kata és kumite

Bendekovics Dorka – kihon ippon kumite

Boksán Boglárka – kata

Eőry Viktória, Gáncs Adrienn, Tóth Luca (csapatban) – kata

4. hely

Bendekovics Dorka, Boksán Boglárka és Tóth Anna (csapatban) – kata

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek