Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SCS: Változatlan célok
Horváth Csaba az SC Sopron új edzője Fotó: Németh Péter

A soproni csapatok megkezdték a tavaszi felkészülést

SCS: Változatlan célok

| Páder Vilmos | Sport

Huszonhárom játékossal megkezdte a felkészülést a labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtjára az SC Sopron felnőtt együttese. Takács Gábor távozása után a listavezető szakmai munkáját Horváth Csaba irányítja.

Horváth Csaba nem ismeretlen a játékosok és szurkolók körében. Fia, Bence a klub U19-es együttesében játszik. Tősgyökeres soproni, 2003-tól az utánpótlásban munkálkodott, végigjárta a szakmai lépcsőfokokat. Jelenleg az utánpótlásképzésben legmagasabb fokozatot adó UEFA ­Elite A kurzuson fejleszti tudását. A felnőtt kerettagok szinte mindegyikének volt korábban edzője, jól ismerik egymást.

Az új szakvezető kiemelten fontosnak tartja a már meglévő közösség továbbépítését, a játékosok önbizalmának növelését. A keret átlag életkora 19–20 év, játékfilozófiája szerint minden mérkőzésen kezdeményezni, játékban dominálni és győzni kell, mindezt agresszív, gyors játékkal érhetik el. A célok eléréséhez óriási erőt és motivációt érez, a nagy feladatot kihívásnak tekinti. A siker kulcsának a közös célt, a játékosokkal kialakított jó kapcsolatot tartja.

Az infrastruktúra és a körülmények adottak a magasabb osztályhoz, a pénzügyi feladatok megoldásához önkormányzati segítségre is szükség lesz. A felkészülési idő hét hetének első felében az Ágfalvi úti sportlétesítményben gyakorolnak a labdarúgók, a következő időszakban, a február 29-i rajtig heti két felkészülési mérkőzést játszanak.

Kapcsolódó cikkek