Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

SCS: Változatlan célok
Horváth Csaba az SC Sopron új edzője Fotó: Németh Péter

A soproni csapatok megkezdték a tavaszi felkészülést

SCS: Változatlan célok

| Páder Vilmos | Sport

Huszonhárom játékossal megkezdte a felkészülést a labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtjára az SC Sopron felnőtt együttese. Takács Gábor távozása után a listavezető szakmai munkáját Horváth Csaba irányítja.

Horváth Csaba nem ismeretlen a játékosok és szurkolók körében. Fia, Bence a klub U19-es együttesében játszik. Tősgyökeres soproni, 2003-tól az utánpótlásban munkálkodott, végigjárta a szakmai lépcsőfokokat. Jelenleg az utánpótlásképzésben legmagasabb fokozatot adó UEFA ­Elite A kurzuson fejleszti tudását. A felnőtt kerettagok szinte mindegyikének volt korábban edzője, jól ismerik egymást.

Az új szakvezető kiemelten fontosnak tartja a már meglévő közösség továbbépítését, a játékosok önbizalmának növelését. A keret átlag életkora 19–20 év, játékfilozófiája szerint minden mérkőzésen kezdeményezni, játékban dominálni és győzni kell, mindezt agresszív, gyors játékkal érhetik el. A célok eléréséhez óriási erőt és motivációt érez, a nagy feladatot kihívásnak tekinti. A siker kulcsának a közös célt, a játékosokkal kialakított jó kapcsolatot tartja.

Az infrastruktúra és a körülmények adottak a magasabb osztályhoz, a pénzügyi feladatok megoldásához önkormányzati segítségre is szükség lesz. A felkészülési idő hét hetének első felében az Ágfalvi úti sportlétesítményben gyakorolnak a labdarúgók, a következő időszakban, a február 29-i rajtig heti két felkészülési mérkőzést játszanak.

Kapcsolódó cikkek

Pro Urbe díjas Török Zoltán

Pro Urbe díjas Török Zoltán

2019. 12. 18. | Rázó László

A soproni női kosárlabdázás és ­Török Zoltán neve az elmúlt két és fél évtizedben szinte összeforrt. Bajnoki és kupagyőzelmek sora, Ronchetti Kupa elsőség, soproni rendezésű ­Final Four, Euroliga-döntő – nehéz lenne felsorolni a klub eredményeit.

Nem csupán futó barátság

Nem csupán futó barátság

2019. 12. 18. | Huszár Judit

A közös sport, a közös élmények, szenvedések összekötnek, barátságokat, szövetségeket szülnek. Megtapasztalják ezt nemcsak azok, akik valamilyen csapatsportot űznek, hanem a futók is.