Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Reális cél a csapatnak az NB III-ba való feljutás

SCS: új igazolások

| Páder Vilmos | Sport

Két soproni kötődésű, tehetséges labdarúgót igazolt a megyei I. osztály listavezetője, az SC Sopron.

Jakab Gábor (20) védőjátékos, sportos családban, Sopronban született. Édesapja, dr. Jakab Zsolt a labdarúgás elkötelezett híve, a Nebuló SE utánpótlás-nevelő egyesület vezetésében tevékenykedik. A védőjátékos a labdarúgást Hegykőn kezdte, majd a Nebuló SE-hez igazolt, innen került a Győri ETO utánpótlás akadémiájára. Az U12-től az U19-ig minden korosztályt végigjárt, majd kölcsönjátékosként fél évet a Győr-Ménfőcsanak NB III-as együttesében játszott.

– Sikerült a beilleszkedés, hogy érzi magát új klubjában?

– Nagyon jól érzem magam, kiválóak a körülmények, eddig minden pozitív. A beilleszkedés gyorsan ment, kiváló közösségbe kerültem. Sokan azonos korosztályhoz tartozunk, jól megértjük egymást.

– A vezetés magasabb célokat kitűzött ki, megvalósíthatóak ezek?

– Reális cél az NB III-ba való feljutás. A csapat ereje adott, az elszántság minden társamon látszik. Bizakodva várom az idényt.

– Tapasztalt-e különbséget az NB III-as, valamint a jelenlegi edzések között?

– Alig tapasztalható különbség, profi körülmények közt gyors, agresszív, NB III-as szintű felkészülési mérkőzéseket játszottunk.

– Hogyan sikerül összeegyeztetni a sportot és a tanulást?

– Profi labdarúgóként megtanultam beosztani az időmet, így nem okoz problémát. A focit nagyon szeretem, még sokáig ezen a területen szeretnék maradni, de a jövőmet is tervezem. A győri Széchenyi István Egyetemen sport és rekreációszervezés szakán tanulok.


Mayer Péter (23) kapus, soproni születésű játékos. Pályafutását Peresztegen kezdte, majd az SC Sopron Utánpótlásnevelő Egyesületnél az U19-es korosztályig végigjárta a különböző korcsoportokat. Két évet Ausztriában légióskodott, majd a megyei I. osztályú Fertőszentmiklós játékosa lett, de játszott Hegykőn is. A tehetséges kapus mindent elkövet fejlődése érdekében, pihenőnapjain és szabadidejében külön edzésekre jár.

– Kitől örökölte a foci szeretetét?

– Valószínű édesapámtól, aki fiatalon az SLC játékosa volt 1993-ig.

– Egy teljesen új szakmai vezetésbe került vissza, érez változást?

– Örülök, hogy jó közegbe kerültem, az edzések nagyon változatosak, nagy kedvvel végzem.

– Milyen volt a fogadtatás a társak részéről?

– A fiúk barátságosak, mindenkivel kiváló kapcsolatban vagyok, mondhatnám baráti a viszonyunk.

– Milyen célokkal vág neki a bajnokságnak?

– Több célom is van, az első és legfontosabb, hogy nyerjük meg a bajnokságot és kerüljünk fel NB III-ba. A város és a labdarúgást szerető szurkolóink megérdemelnének egy NB III-as csapatot. Továbbá motivációmat még növeli, hogy párom édesapja, Bokán Zsolt is az SC Sopron edzője, nem szeretnék csalódást okozni.


Kapcsolódó cikkek