Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

SCS: kezdődik a felkészülés

| Molnár Zoltán | Sport

Németh Norbert vezetésével a hét elején megkezdte a felkészülést a 2021/22-es szezonra az SC Sopron NB III-as labdarúgócsapata. A keret tagjaira egy hathetes „munkás” időszak vár, a bajnokság pedig augusztus 1-jén kezdődik.

Nem sok idejük volt pihenni az SC Sopron játékosainak, ugyanis három héttel az előző bajnoki évad lefújása után máris kezdetét vette számukra a nyári alapozás. Mindez már az új szakmai stáb vezetésével történik, Németh Norbert vezetőedző munkáját Végh Tibor szakmai igazgató segíti majd a szezonban.

Augusztusig 6 felkészülési mérkőzést játszik a csapat. Az ellenfelek között szerepelnek NB III-as és megyei I. osztályú együttesek, de egy NB II-es gárdát is sikerült Sopronba csábítani. A tervek szerint júliusban hazai környezetben fogadják majd a Csákvár, a Kapuvár, az ETO Akadémia, valamint a Király SE első csapatát.

Ugyan az átigazolási időszak csak július 1-jével kezdődik, a játékoskeretben már most több változás történt. A nyáron biztosan távozik a keretből a csapat kapusa, Rátkai Zsolt, valamint védője, Keresztes Krisztián. Rajtuk kívül még Kocsis Árminnal, Purt Patrikkal és Galambos Dániellel nem folytatják a közös munkát a következő szezontól. Az SC Sopron kötelékében folytatja nyártól Koronczai Benjámin, aki a védelembe, Horváth Brúnó, aki kapus posztra, valamint Bokán Zsolt, aki a középpályára érkezik majd. Emellett az egyesület tervei között szerepelnek még további igazolások, főként a támadó szekció megerősítésére.

Kikapott a rájátszásban az U17-es csapat: a régió bajnokaként az első fordulóban a BVSC–Zugló ellen jutott tovább kettős győzelemmel, majd a döntőbe jutásért az Újbuda FC gárdája ellen játszott, ahol két kiélezett összecsapást követően végül 7–4-es összesítéssel búcsúzott a küzdelmektől.

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...