Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SCS: elmaradt a siker
Ebben a szezonban másodszor kapott ki a Pápától az SC Sopron. Fotó: Németh Péter

Mátyus János vezetőedző távozik a soproni kispadról

SCS: elmaradt a siker

| Molnár Zoltán | Sport

Hazai pályán búcsúztatta a 2021-es évet az SC Sopron labdarúgócsapata. Az NB III. előrehozott tavaszi első fordulójában ellenfele a Pápai Perutz FC volt, amely egy büntetőből szerzett góllal 1–0-ra nyerte a találkozót.

Ebben a szezonban már a másodszor találkozott az SC Sopron és a Pápa együttese. A nyitófordulóban egy ki-ki mérkőzésen tudott győzni a Veszprém megyei gárda, ezt az emléket szerette volna feledtetni a soproni csapat hazai környezetben. Jól is indult számukra a mérkőzés, már a 15. percben emberelőnybe kerültek, melyet követően egy büntetőt is elvégezhettek. Ezt azonban a pápaiak kapusa bravúrral hárította. Az első félidő közepén aztán ők is 11-eshez jutottak, amit sikerrel értékesítettek.

A második félidőben tovább folytatódott a küzdelem a pályán. Próbálták kihasználni az emberelőnyt a piros-fehérek, mindent meg is tettek az egyenlítés érdekében, de a kisebb helyzetekből a kapuba már nem sikerült betalálni.

– A szerencse most sem állt mellénk – kezdte Mátyus János vezetőedző. – Ami nálunk kimaradt, azzal ők eldöntötték a mérkőzést. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtam győzelemmel búcsúzni és még több gyűjtött ponttal zárni ezt a 3 hónapot, viszont sok sikert kívánok a srácoknak a tavaszi szezonhoz.

Ezzel lezárult a 2021/22-es szezon első fele. Az SC Sopron 19 szerzett ponttal a bajnoki tabella 17. helyén telel és onnan várja majd a jövő évi folytatást. A tavaszi első forduló 2022. február 13-án indul, a téli felkészülést pedig a tervek szerint január második hetében kezdi a csapat.

Távozik Mátyus János:
Nem hosszabbította meg 2021 decemberéig szóló szerződését Mátyus Jánosnak az SC Sopron, így távozik pozíciójából a vezetőedző és segítője, Silva Matos Felipe. A szakember szeptemberben vette át a soproni csapatot, melyet 14 bajnoki és 1 kupamérkőzésen irányított. A vezetőség az új edző személyéről a közeljövőben hoz majd döntést. 

Kapcsolódó cikkek