Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

SC Sopron: két meccsel folytatódik a bajnokság

| Töreki Amand | Sport

Szappanoperába illő fordulatokat tartogatott az elmúlt hét a magyar futballcsapatok számára.

 Először hétfőn Csányi Sándor, az MLSZ elnöke bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt átmenetileg felfüggesztik az NB III-as és a megyei bajnokságokat. Aztán szerdán jött az újabb határozat, miszerint zárt kapuk mögött ugyan, de mégis folytatódnak a meccsek, így ismét edzésbe állt az SC Sopron férfi felnőttcsapata. A soproni fiatalok a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen a Bicskei TC – Ferencváros Magyar Kupa-találkozó miatt számukra a hétvégén nem rendeztek mérkőzést, de ezen a héten két meccs is vár Weitner Ádám fiaira. Először lapunk megjelenésének idején, szerdán fogadják a Dragan Vukmir irányította Bicskei TC-t, majd megyei rangadóra utaznak az ESK Ménfőcsanak csapatához. A bicskeiek a 10., a Ménfőcsanak a 19., míg a soproni piros-fehérek a 7. helyet foglalják el a tabellán, tehát reális esély van mindkét mérkőzésen a győzelemre. A helyzetet nehezíti, hogy Weitner Ádám vezetőedző eltiltása miatt egyik találkozón sem ülhet a kispadon. Az SC Sopron középpályása, Holzmann Patrik is úgy véli, nehéz hét elé néznek, de jól jött a kisebb szünet a játékosoknak: – Úgy fogjuk fel, hogy lehetőséget kaptunk az előző három vereségünket kijavítani.

A vezetőség rendelkezése alapján az utánpótláscsapatok bajnoki mérkőzéseit felfüggesztették, azonban a klub heti 1 vagy 2 fakultatív edzést biztosít az utánpótláskorú labdarúgók számára.

További soproni eredmények

Duna Takarék megyei I. osztály 14. forduló: SFAC 1900–Gyirmót II: 3–1

Megyei II. osztály soproni csoport 14. forduló: az SVSE a Sopronkövesdi LC elleni mérkőzését elhalasztották.

Kapcsolódó cikkek

Az SC Sopron ünnepe

Az SC Sopron ünnepe

2019. 12. 18. | Páder Vilmos

Az SC Sopron vezetése idén is a Liszt-központban tartotta karácsonyi évzáró ünnepségét. A rendezvényen köszöntötték a kiemelkedő sportolókat, valamint átadták az ajándékokat is.

Soproni siker az ökölvívóknál

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

A decemberi országos bajnokságon a ­hölgyek 60 kilogrammos súlycsoportjában arany­érmet nyert a soproni Gyevát SE bokszolója, ­Pribojszki Kata, aki harmadszor szerezte meg a bajnoki címet.